X
Bij het aanvinken zal een cookie worden geplaatst. Deze blijft een jaar geldig en zal alleen gebruikt worden om te zorgen dat deze popup niet weer getoond wordt.
jaren 60 zigeuner
2 september 2016

AFK aanvraag afgewezen

Om onze activiteiten uit te breiden naar een groter publiek en voor het verder ontwikkelen van het Van Eesterenmuseum hebben we een meerjarige aanvraag gedaan bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Met helaas geen succesvolle uitkomst.

Lees meer
Artistimpressie Van Eesterenpaviljoen aan de Sloterplas. Beeld: Korteknie Stuhlmacher Architecten.
1 juli 2016

Richting Van Eesterenpaviljoen

Vorig jaar september klapten we vrolijk uit de school: het Van Eesterenmuseum gaat een paviljoen bouwen aan de noordoever van de Sloterplas. Dat gebeurde tijdens Open Monumentendag. Speciaal voor de gelegenheid

Lees meer
Martine Sandifort en Alex Klaassen in de Van Eesteren Museumwoning, in de NTR televisieserie Welkom in de jaren 60. September 2016.
2 september 2016

Welkom in de Jaren 60

Welkom in de jaren 60! Herkennen jullie deze woning? Zaterdagmiddag ‘live’ te bezoeken in Amsterdam Slotermeer en ’s avonds thuis op je beeldbuis, mieters! Het Van Eesterenmuseum heeft meegewerkt aan dit televisieprogramma met ..

Lees meer
De kop van de sloterplas in Nieuw West. Foto: Marc Driessen
26 augustus 2016

Bouwwoede aan de Sloterplas

In de krant van 26 augustus is Anouk de Wit aan het woord over de kop van de Sloterplas: het ‘Copacabana van Amsterdam’. Wat is hier de gemeentelijke ambitie met Koers 2025, en wat is de koers van Van Eesteren en zijn museum?

Lees meer
Renovatie Aireywoningen aan de Burgemeester de Vluglaan. Beeld: bureau Hooyschuur Architecten.
1 september 2016

Van Eesterengesprek #52: de Aireywoningen

Het 52e Van Eesterengesprek donderdagavond 22 september staat in het teken van de Aireywoningen, en het behoud van modern erfgoed. Sprekers zijn architect Ron Baltussen en architectuurhistoricus Jeroen Schilt.

Lees meer
Groenstructuur van de Westelijke Tuinsteden. Beeld: Yttje Feddes.
1 september 2016

Najaarsprogramma Groen in West

Komend najaar staat het thema ‘Groen in West’ centraal. Met excursies, gesprekken en een expositie tonen we het bijzondere, groene karakter van de Westelijke Tuinsteden, inclusief een uitstap naar het Amsterdamse Bos.

Lees meer
C. van Eesteren Th. van Doesburg, 1923 Model Maison d’artiste_
9 juli 2016

Het prototype van ‘Maison d’Artiste’

Op 22 september organiseert de KNAW een symposium over de ontwikkeling van het ‘Maison d’Artiste’ prototype. Een intrigerend en bouwtechnisch uitdagend ontwerp dat nooit is gerealiseerd, maar van grote invloed is geweest.

Lees meer
C. van Eesteren in Polen; 1956. Op de kaart is een stuk van de Westelijke Tuinsteden te zien met links: Geuzenveld en rechts: Osdorp. De lange blauwe lijn in het midden is de Troelstralaan / Geerban. Rechtsboven: de Sloterplas.
8 maart 2016

Archief Van Eesteren geïnventariseerd

Cornelis van Eesteren was een uiterst productieve allround ontwerper. Zijn archief is met meer dan 4800 inventarisnummers een van de omvangrijkste van Het Nieuwe Instituut.

Lees meer

Uitgelichtvan Eesteren Museum