Loading Events

« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Architectuurwandeling Buitenveldert

6 September, 2014 | 13:00 - 14:30

| € 7,50
Architectuurwandeling Buitenveldert. Foto: Victorien Koningsberger.

Tijdens een anderhalf uur durende wandeling onder leiding van een gids wordt getoond hoe Van Eesteren zijn visie op stedenbouw in Buitenveldert realiseerde. De karakteristieke moderne indeling van woningen, groen en verkeer is hier goed zichtbaar. Over de realisatie van Buitenveldert was Van Eesteren bijzonder tevreden. Hij woonde er zelf tot op hoge leeftijd. “Als je werkelijk wilt weten hoe ik het AUP bedoeld heb, dan moet je in Buitenveldert gaan kijken,” was een van zijn gevleugelde uitspraken.

Data: start zondag 22 juni, daarna de zaterdagen 28 juni, 12, 26 juli, 2, 16, 30 augustus, 6, 20 september, 8, 22 november, 6, 20 december 2014. Op 20 december is de laatste wandeling, met Glühwein als afsluiting.
Vertrektijd: 13.00 uur; duur wandeling circa anderhalf uur.
Startlocatie: Openbare Bibliotheek Buitenveldert, Willem van Weldammelaan 5; Buitenveldert.
Kosten: € 7,50

Koop tickets


[nivoslider slug=”buitenveldert”]

Bedenker van Buitenveldert
Buitenveldert is net als de naoorlogse Westelijke Tuinsteden, waar het Van Eesteren Museum is gevestigd, uit het brein van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren ontsproten. Onder zijn leiding zag het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) in 1934 het licht. Over de realisatie van Buitenveldert was Van Eesteren bijzonder tevreden. Hij woonde er zelf tot op hoge leeftijd. “Als je werkelijk wilt weten hoe ik het AUP bedoeld heb, dan moet je in Buitenveldert gaan kijken,” was een van zijn gevleugelde uitspraken.

Bijzonder Buitenveldert
Bijzonder! Het Van Eesteren Museum uit Nieuw-West slaat zijn vleugels uit naar het eveneens naoorlogse Buitenveldert, het chique zusje van de Westelijke Tuinsteden. Buitenveldert was immers het laatst gerealiseerde deel van het Algemeen Uitbreidingsplan van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren. Vanaf 22 juni besteedt het Van Eesteren Museum extra aandacht aan Buitenveldert. Het speciale programma met verrassende activiteiten is in nauwe samenwerking met buurtbewoners tot stand gekomen. Ga bijvoorbeeld met een gids op excursie en laat je verrassen.

Details

Date:
6 September, 2014
Time:
13:00 - 14:30
Cost:
€ 7,50
Event Categories:
,

Organiser

Van Eesteren Museum
Phone:
020-4471857
Website:
http://www.vaneesterenmuseum.nl/

Venue

OBA Buitenveldert
Willem van Weldammelaan 5
Amsterdam-Buitenveldert,1082 LT
+ Google Map
van Eesteren Museum