Bezoek museumwoning 15.30 uur

26 oktober | 15:30 - 16:45

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 3:30pm on zondag, donderdag, vrijdag en zaterdag, repeating until 31 December, 2017

| €12,50

Bezoek Museumwoning

Ervaar in de museumwoning van het Van Eesteren Museum hoe het dagelijks leven eruit zag in een moderne gezinswoning in de jaren vijftig. Stoken met een kolenkachel, bellen met een bakelieten telefoon in de gang en koken in een Bruynzeel-keuken: je voelt en ruikt het leven tijdens de jaren van de wederopbouw.

De modelwoning is ingericht volgens de principes van de Stichting Goed Wonen. Idealistische architecten, ontwerpers en fabrikanten streefden na de Tweede Wereldoorlog naar een woninginrichting waarin ieder gezinslid zich optimaal kon ontplooien. Veel uitgangspunten hiervan zijn in de woning terug te zien, van een efficiënt uitgedachte plattegrond tot een uitschuifbare snijplank, een functionele kastindeling en pannen die ook als dekschaal konden dienen.

De museumwoning bevindt zich in Slotermeer en is te bezoeken onder leiding van een gids. De woning ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas. Samen met de gids loop je hiervandaan naar de woning en terug.

Over het museum

Het Van Eesteren Museum laat je kennismaken met het erfgoed van Cornelis van Eesteren (1897-1988). Zijn vernieuwende ideeën over hoe een stad eruit moest zien, braken met het traditionele gesloten bouwblok met doorlopende straatwanden. In Slotermeer is nog goed te zien hoe hij in de jaren van schaarste na de oorlog kans zag iedere Amsterdammer een goede woonomgeving te bieden.

Koop tickets

Echtpaar in woonkamer met bank van Mart Visser; begin jaren zestig. (Foto: Arjé Plas). Eetkamer Museumwoning Van Eesteren Museum. Foto © Thomas Heere.

Datum:
Tijd: