• This event has passed.

Bezoek Museumwoning Slotermeer op vrijdag

21 July, 2017 | 13:00 - 17:00

|Recurring Event (See all)

| € 5,00

Ervaar in de museumwoning van het Van Eesteren Museum hoe werd geleefd in een moderne gezinswoning in de jaren ’50. Een kolenkachel, telefoneren met ‘een groot bakelieten geval’ en koken in een Bruynzeel-keuken. De modelwoning is ingericht volgens de principes van ‘Stichting Goed Wonen’. Idealistische architecten, ontwerpers en fabrikanten streefden na de Tweede Wereldoorlog naar een woninginrichting waarin ieder gezinslid zich optimaal kon ontplooien. Veel principes zijn in de woning terug te zien, zoals een uitschuifbare snijplank, een functionele kastindeling en pannen die ook als dekschaal konden dienen.

De museumwoning in Slotermeer (om de hoek bij het binnenmuseum) kan elke vrijdag, elke zaterdag en eerste zondag van de maand van 13:00 tot 17:00 uur individueel, zonder gids, bezocht worden. Alle tijd om de rust van de jaren ’50 te beleven en rond te snuffelen, eens een boek op te pakken of de film over Goed Wonen te bekijken.

Datum: iedere vrijdag, iedere zaterdag en eerste zondag van de maand
Tijd: 13:00 – 17:00 uur
Locatie: Museumwoning, Freek Oxstraat 27-huis; Slotermeer
Tickets: € 5,00, inclusief een kopje koffie of thee
Combitickets
Wandeling Buitenmuseum + Bezoek Museumwoning:
€ 12,50, inclusief een kopje koffie of thee.
Korting: € 10,00 met CJP/Stadspas/65+/EenBetereStad-ticket
Kinderen t/m 12 jaar gratis

Koop tickets

Echtpaar in woonkamer met bank van Mart Visser; begin jaren zestig. (Foto: Arjé Plas).Eetkamer Museumwoning Van Eesteren Museum. Foto © Thomas Heere.

Date:
21 July, 2017