Loading Events

« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Boekpresentatie ‘Jongens maak het maar mooi’

18 November, 2016 | 16:00 - 18:00

Vrijdagmiddag 18 november is in het Van Eesteren Museum de presentatie van het boek ‘Jongens maak het maar mooi!’ van Max van den Berg.

Begin dit jaar overleed Max van den Berg, ambtenaar en stadsontwikkelaar bij de gemeente Amsterdam tussen 1963 en 1986. Van den Berg studeerde onder professor Cornelis van Eesteren aan de Technische Universiteit in Delft en was een tijdlang diens student-assistent. Over die periode in zijn leven en over zijn kennismaking en ervaringen met Van Eesteren, vertelde hij twee jaar geleden nog in het Van Eesteren Museum. Volgens Max van den Berg was Van Eesterens belangrijkste boodschap aan zijn studenten: denk en ontwerp altijd vanuit de beleving. Zorg ervoor dat je in het ontwerp iets verrassends opneemt, iets van een avontuur. En zorg ook dat mensen zich er thuis kunnen voelen.

Afgelopen jaren schreef Max van den Berg aan zijn memoires. Zijn boek, ‘Jongens maak het maar mooi!’ is een persoonlijk verhaal, met prachtige inzichten in de werkwijze van veranderende diensten en politieke verhoudingen in een turbulente tijd binnen de 20ste-eeuwse stadsontwikkeling van Amsterdam (Noord, Nieuwmarkt, vernieuwing van de Binnenstad en geplande grote doorbraken).

Samen met Uitgeverij Thoth verzorgde het Van Eesteren Museum de uitgave van Max’ memoires. Aan de start van de boekpresentatie zal Esther Agricola, directeur Ruimte en Duurzaamheid, een verhaal houden over zijn betekenis voor de stad Amsterdam. Vervolgens zal Paula Tanchette, weduwe van Max van den Berg een eerste exemplaar in ontvangst nemen. Aansluitend is er een borrel.

Datum: vrijdag 18 november 2016
Tijd: 16:00 uur
Locatie: Van Eesteren Museum, Burgemeester De Vlugtlaan 125; Slotermeer.

Het boek is via de uitgever en bij het Van Eesteren Museum te koop voor € 22,50.


Omslag Jongens maak het maar mooi

Max van den Berg en Cornelis van Eesteren op het afscheid van ir. Blaauw, 1976

Max van den Berg en Cornelis van Eesteren op het afscheid van ir. Blaauw, 1976

Details

Date:
18 November, 2016
Time:
16:00 - 18:00

Organiser

Van Eesteren Museum
Phone:
020-4471857
Website:
http://www.vaneesterenmuseum.nl/

Venue

Van Eesteren Museum
Burgemeester De Vlugtlaan 125
Amsterdam-Slotermeer,1063 BJ
+ Google Map
Phone:
020-4471857
Website:
vaneesterenmuseum.nl
van Eesteren Museum