• This event has passed.

Boekpresentatie vierde editie ‘Tussen Andreasplein en Zwarte Pad’

5 April | 17:00 - 19:00

Literair festijn in het Van Eesteren Paviljoen

Op 5 april 2019 is in het Van Eesteren Paviljoen de lancering en presentatie van alweer de vierde jaargang van het literaire jaarboek voor Nieuw-West: Tussen Andreasplein en Zwarte Pad.

Verhalen over ver van de grachtengordel
Uitgenodigd door Stichting Driehoek schreven ook voor deze jaargang twintig iets minder bekende en bekende schrijvers uit Nieuw-West op eigen wijze hun verhalen die zich allemaal ver van de grachtengordel afspelen en vooral over de wonderlijke Westelijke Tuinsteden gaan. Een greep uit de lijst van auteurs:
Ingrid Hoogervorst, Suzanna Jansen, Henk Spaan, David Endt, Robert Eksteen, Cathelijn Schilder, Paroolverslaggevers Frenk Der Nederlanden en Patrick van den Hanenberg. Ook bevat de bundel een herdruk van een column van Telegraaf-columnist Jacques Gans uit 1965.

Met Thomas van Aalten
Het eerste exemplaar van Tussen Andreasplein en Zwarte Pad wordt uitgereikt aan Thomas van Aalten, auteur van onder meer Henri! en Leeuwenstrijd, bestsellers die Nieuw-West als coulisse hebben. Van Aalten is bewoner van Nieuw-West en leverde een bijdrage voor de eerste editie van het jaarboek.

De bijeenkomst wordt muzikaal opgeluisterd door Jan-Paul van Spaendonck. Diverse auteurs lezen een deel van hun verhaal voor. Het belooft een mooie literaire gebeurtenis te worden. Aansluitend is er een borrel met hapjes, en een kleine boekenmarkt met Nieuw-West titels.

Datum: vrijdag 5 april

Aanvang boekpresentatie: 17.00 uur (inloop vanaf 16.30 uur)

Aansluitend: Borrel

Locatie: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31, Amsterdam