• Dit event is voorbij.

Bootexcursie door Amsterdam Nieuw-West

20 mei | 13:30 - 16:30

| €15,00

In samenwerking met Natuur- en Milieueducatie Nieuw-West organiseert het Van Eesterenmuseum een reeks bootexcursies. Amsterdam Nieuw-West is een prachtig groen en waterrijk stadsdeel. Bij de aanleg van de Westelijke Tuinsteden als onderdeel van het Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam, is letterlijk geld in het water gestoken. De kades en bruggen zijn misschien wel de best vormgegeven delen van het gebied. Vanaf het water zie je dat nog beter.

Tijdens de tocht is ruim aandacht voor natuur, kunst en cultuur, maar ook voor watermanagement, stedenbouwkundige geschiedenis, sport en nog veel meer. Met Wouter van der Wulp als gids vaart het bootje vanaf de stadsboezem, over de blikverwijdende Sloterplas naar de ‘Natureluur’ voor een tussenstop. De excursie eindigt bij ‘Café Buiten’.

Data: de zaterdagen 22 april, 20 mei, 17 juni, 15 juli, 26 augustus, 16 september en 14 oktober 2017
Vertrektijd: 13:30 uur (graag al een kwartier eerder aanwezig zijn)
Eindtijd: circa 16:30 uur (eindtijd bij benadering, excursie kan uitlopen)
Startlocatie: Van Eesterenmuseum, Burgemeester De Vlugtlaan 125; Slotermeer
Eindpunt: Café Buiten (bij eindpunt tram 7 en 14, 10 à 15 minuten lopen naar het museum)
Kosten: € 15,00; inclusief pauze-arrangement
Korting: € 12,50 met CJP/Stadspas/65+/EenBetereStad-ticket

Koop tickets

Kinderen onder de 12 kunnen niet mee.
Het is een open boot met aluminium banken en wij adviseren u om regen- of zonbescherming mee te nemen en eventueel een kussentje.

Vaartocht Van Eesterenmuseum door Amsterdam Nieuw-West. Foto: Marjori Hong (www.gefladder.nl). Terras Oostoever aan de noordoostelijke punt van de Sloterplas. Foto: Erik Swierstra.

Datum:
Tijd: