• This event has passed.

Rondleidingen ‘Van huishoudschool tot Broedplaats De Vlugt’

4 October, 2014 | 16:00 - 5 October, 2014 | 17:00

Rondleiding door Broedplaats De Vlugt. Foto (c) Thomas Lenden.

Rondleiding ‘Van huishoudschool tot Broedplaats De Vlugt’
Onderdeel van Same Difference II. Een weekend vol kunst, muziek en eten.

De Vlugt, het pand aan De Vlugtlaan waar het Van Eesteren binnenmuseum is gevestigd, presenteert: Same Difference II. Het driedaagse evenement (3-5 oktober) bestaat uit een expositie, een foodmarket, open ateliers, rondleidingen, kunstworkshops en een zaterdagavond vol films en muziek.

Het Van Eesteren Museum organiseert op zaterdag 4 en zondag 5 oktober i.s.m. de beheerder Urban Resort de gratis rondleidingen ‘Van huishoudschool tot Broedplaats De Vlugt’. Een gids van het museum neemt je mee terug naar de tijd dat het gebouw in 1968 werd geopend als huishoud- en nijverheidsschool voor meisjes. Het bakstenen tableau ‘schoolfiguren’ boven de entree, de gymzaal en de typische schoolarchitectuur doen hier nog aan herinneren. Vervolgens laat beheerder Urban Resort zien hoe het gebouw in 2010 is getransformeerd tot creatieve broedplaats. De scholieren maakten plaats voor kunstenaars en andere creatieven, bij wie we zaterdag in het atelier een kijkje nemen. Zondag zijn geen ateliers open maar worden we rondgeleid in de groepstentoonstelling ‘Same Difference II’.

Datum: zaterdag 4 en zondag 5 oktober 2014
Vertrektijd: 16:00 uur
Vertreklocatie: Van Eesteren Museum, De Vlugtlaan 125
Kosten: geen
Aanmelden: niet nodig

Broedplaatsendagen Nieuw-West 2014
Same Difference II is onderdeel van de Broedplaatsendagen 2014. Dit najaar openen maar liefst 12 broedplaatsen in Amsterdam Nieuw-West hun deuren voor het publiek. In de weekenden van 27 september tot en met 12 oktober kunnen bezoekers genieten van inspirerende exposities, rondleidingen, voorstellingen, workshops, live muziek en gezellige pop-up cafés.

Deelnemende locaties
27 en 28 september: Diderot, Garage Notweg, Heining Ateliers
3, 4 en 5 oktober: De 1800 Roeden, CreAmClub, De Vlugt, Villa Beehive/VLLA
10, 11 en 12 oktober: ACTA, HW10, Nieuw en Meer, Rijkshemelvaartdienst, StudioOH3

Facebook event

Rondleiding door Broedplaats De Vlugt. Foto (c) Thomas Lenden.Van Eesteren Binnenmuseum aan de Burgemeester De Vlugtlaan 125. Foto: Victorien Koningsberger.Atelier De Vlugt. Foto: Victorien Koningsberger.Binnenmuseum Vaste Expositie. Foto: Victorien Koningsberger.

Start:
4 October, 2014 | 16:00