Busexcursie ‘Een Betere Tuinstad’

25 maart | 14:00 - 16:30

| €17,50

Ga mee met de vintage NZH-bus op busexcursie door de Westelijke Tuinsteden. De rondrit start bij gebouw De Bazel (Vijzelstraat 32) in de Amsterdamse grachtengordel, om richting ‘de nieuwe grachtengordel’ te rijden. Deze middag zoef je comfortabel en met een goed geïnformeerde gids langs de stedelijke en architectonische hoogtepunten van vroeger, nu én toekomst. De gids, ex-stadsdeelportefeuillehouder, Paulus de Wilt vult zijn gidsrol in op eigen wijze, met een persoonlijke touch en gelardeerd met stijlvolle anekdotes, prikkelende details en waargebeurde herinneringen.

De busexcursie vindt plaats naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Een Betere Stad’, te zien in gebouw De Bazel van 17 maart tot 16 juli. In de tentoonstelling komt de bevlogen zoektocht naar een betere toekomst voor Amsterdam tot leven. Het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) werd in de jaren dertig van de twintigste eeuw ontwikkeld, omdat Amsterdam nodig moest uitbreiden. Cornelis van Eesteren heeft als stedenbouwkundige een belangrijke rol gespeeld bij het ontwerp van het plan. De realisatie leidde vanaf 1949 tot een verdubbeling van de omvang van de stad. De Westelijke Tuinsteden zijn de bekendste gebieden, maar ook Buitenveldert, delen van de Watergraafsmeer en Noord behoren tot het AUP. Kijk voor actuele informatie op amsterdam.nl/eenbeterestad, en voor het programma in onze agenda.

Data: zaterdag 18 maart, zaterdag 25 maart, zaterdag 29 april 2017
Vertrektijd: 14:00 uur; duur excursie circa 2,5 uur.
Start- en eindlocatie: Gebouw De Bazel, Vijzelstraat 32, Amsterdam
Kosten: € 17,50
Korting: € 15,00 met CJP/Stadspas/65+/EenBetereStad-ticket

Koop tickets

Busexcursie met de NZH door de Amsterdamse Tuinsteden.

Datum:
Tijd: