• This event has passed.

Rondrit met de bus langs architectonische parels in Nieuw-West

14 March, 2015 | 13:30 - 17:30

| €5,00

Toet, toet! Reserveer nu voor de museumbus
Op zaterdag 14 maart gaan we tijdens 24H West weer rijden met de Eagle door mooi en modernistisch Nieuw-West. In een uurtje zoef je comfortabel en met één van onze bijzondere en goed geïnformeerde gidsen langs de stedelijke en architectonische hoogtepunten van vroeger, nu én toekomst. Onze gidsen voor dit jaar zijn architectuurhistoricus Isabel van Lent, buurtkenner Erik Swierstra en ex-stadsdeelwethouder Paulus de Wilt. Zij vullen hun gidsrol in op eigen wijze, met een persoonlijke touch en gelardeerd met stijlvolle anekdotes, prikkelende details en waargebeurde herinneringen. Maak hieronder een keuze bij welke gids je in de bus stapt en koop snel een ticket voor je rondrit, er is beperkt plaats en vol is vol.

Rondritten 24 H West Van Eesteren Museum

1e rondrit, 13:30 uur
‘Licht, lucht en ruimte’, oorsprong en stijlkenmerken oud en nieuw Nieuw-West
Gids: architectuurhistoricus Isabel van Lent

2e rondrit, 15:00 uur
‘Toen en nu’, het leven in de tuinsteden vroeger en tegenwoordig
Gids: buurtkenner Erik Swierstra

3e rondrit,16:30 uur
‘Het nieuwe Westen’, stedelijke vernieuwing en wat er nog komen gaat
Gids: ex-stadsdeelwethouder Paulus de Wilt
Reserveer (volgeboekt)

Startlocatie: Van Eesteren Museum, Burgemeester De Vlugtlaan 125; Slotermeer.
Tickets: € 5,00

Alle drie de busritten zitten inmiddels vol. Voor wie de bus gemist geeft, volgende keer beter! Houdt onze website en maandelijkse e-mail nieuwsbrief in de gaten voor nieuwe excursie aankondigingen.

En er is bij ons deze dag meer te beleven. Ga op excursie door het Van Eesteren Buitenmuseum (een jaren ’50 ‘openluchtmuseum’), bezoek met de gids de museumwoning en bekijk (gratis) de expositie over Tuinstad Buitenveldert.

Het volledige programma van 24H is te vinden op www.iamsterdam.nl/24H.

Busexcursie met de NZH door de Amsterdamse Tuinsteden.Op excursie met de Eagle-bus van de NZH uit de jaren zestig. Foto: Victorien Koningsberger.Zwaaien vanuit de jaren '60 bus bij het Van Eesteren Museum. Foto: Victorien Koningsberger.

Date:
14 March, 2015