Loading Events

« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Buurtwandeling en bezoek museumwoning

29 August, 2014 | 13:30 - 15:00

|Recurring Event (See all)

An event every week that begins at 13:30 on Friday and Saturday, repeating until 1 September, 2015

| €7.50
Prentbriefkaart. Amsterdam W., Burgemeester de Vlugtlaan; circa 1960.

Beleef de jaren ’50 met een bezoek aan de museumwoning en de buurtwandeling door Slotermeer. Vanaf het Van Eesteren Museum is er een anderhalf uur durende ontdekkingstocht door het buitenmuseum naar  de Van Eesteren museumwoning en door het beschermd stadsgebied. Ervaar in de Freek Oxstraat 27-huis hoe in de jaren ’50 werd geleefd in een moderne gezinswoning. Een kolenkachel, telefoneren met ‘een groot bakelieten geval’ en koken in een Bruynzeel-keuken. De modelwoning is ingericht volgens de principes van ‘Stichting Goed Wonen’. Idealistische architecten, ontwerpers en fabrikanten streefden na de Tweede Wereldoorlog naar een woninginrichting waarin ieder gezinslid zich optimaal kon ontplooien.

Tijdens de wandeling staat een dag uit het leven in de jaren ’50 centraal, met de verzuiling en de wijkgedachte. Vader gaat op de fiets naar zijn werk, moeder brengt via het Gerbrandypark haar kinderen naar de Slotermeerschool. Ze gaat naar de huisarts in één van de weinige villa’s die Slotermeer rijk is, en doet de boodschappen op de markt op Plein ’40-’45. Ook komt de wandeling langs het woongebouw de Verfdoos, waar een modelwoning van Goed Wonen was gevestigd. Tijdens de wandeling is er alle ruimte voor persoonlijke verhalen van de gidsen en bezoekers, vaak (oud-)bewoners.

Datum: iedere vrijdag en zaterdag en iedere eerste zondag van de maand (behalve op 19 september vanwege verhuur binnenmuseum).
Vertrektijd: 13.30 uur; duur wandeling circa anderhalf uur.
Startlocatie: Van Eesteren Museum, Burgemeester De Vlugtlaan 125; Slotermeer.
Tickets: € 7,50, inclusief een kopje koffie of thee.
Korting: € 2,00 met CJP/Stadspas/65+/Vriend.
Kinderen t/m 12 jaar gratis.
Aantal deelnemers: maximaal 10.

Koop tickets

De wandelingen gaan altijd door, ongeacht het weer. Speciale Van Eesterenparaplu’s zijn beschikbaar.


Echtpaar in woonkamer met bank van Mart Visser; begin jaren zestig. (Foto: Arjé Plas).Eetkamer Museumwoning Van Eesteren Museum. Foto © Thomas Heere.Prentbriefkaart. Amsterdam W., Burgemeester de Vlugtlaan; circa 1960.
Echtpaar in woonkamer met bank van Mart Visser; begin jaren zestig. (Foto: Arjé Plas).Eetkamer Museumwoning Van Eesteren Museum. Foto © Thomas Heere.

Details

Date:
29 August, 2014
Time:
13:30 - 15:00
Cost:
€7.50
Event Categories:
,

Organiser

Van Eesteren Museum
Phone:
020-4471857
Website:
http://www.vaneesterenmuseum.nl/

Venue

Van Eesteren Museum
Burgemeester De Vlugtlaan 125
Amsterdam-Slotermeer,1063 BJ
+ Google Map
Phone:
020-4471857
Website:
vaneesterenmuseum.nl
van Eesteren Museum