• This event has passed.

De Kracht van de Tuinsteden

28 June Fri | 19:30 - 22:00

Op vrijdag 28 juni 2019 is kunstproject De Kracht van de Tuinsteden te gast in het Van Eesteren Museum. Dit theater- en kunstproject dat gaat over de waarde van de Amsterdamse Westelijke Tuinsteden voor de bewoners vandaag de dag. Hoe is het om in stedenbouwkundig erfgoed te wonen? In een wijk die continu verandert en bovendien kampt met een niet zo’n goed imago?

In mei en juni van dit jaar hebben bewoners van Geuzenveld, Slotermeer, Slotervaart en Osdorp hun ervaringen en verhalen gedeeld tijdens theaterworkshops onder leiding van theaterdocent Wendela Kloosterman. Op vrijdag 28 juni, van 19.30-22.00 uur, vindt de slotmanifestatie van dit project plaats in het Van Eesteren Museum. Dan worden deze ervaringen en verhalen van gepresenteerd door Playback Theatergroep Wij Spelen Jouw Verhaal.

Datum: 28 juni 2019
Begintijd: 19.30
Eindtijd: 22.00
Locatie: Van Eesteren Museum
Tickets: Gratis en kunnen vooraf gereserveerd worden via: dekrachtvandetuinsteden@gmail.com

Over De Kracht van de Tuinsteden
Dit project is ontwikkeld en wordt georganiseerd door kunstenaar Pernille Lonstrup, een Deens-Nederlandse kunstenaar die woont en werkt in Amsterdam. Zij is geïnteresseerd in verschillende vormen van communicatie, architectuur en ruimtelijke vormgeving. Zij is bekend met de tuinsteden; tot 2019 woonde zij er en zij heeft nog steeds haar studio in Bos en Lommer.

In september van dit jaar volgt nog een kleine expositie met de onderzoeksresultaten van dit project. Deze zal te zien zijn in New Metropolis, tegenover het Van Eesteren Museum, van 5 september t/m 4 oktober 2019. Die expositie is gratis toegankelijk.

De Kracht van de Tuinsteden wordt mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van het Mondriaan Fonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, de EFL Stichting, Combiwel, New Metropolis en het Van Eesteren Museum.

Meer informatie is te vinden op deze Facebook-pagina

Date:
28 June Fri