• This event has passed.

Excursie door de Kolenkitbuurt (geannuleerd)

17 October, 2014 | 14:30 - 16:00

| €7,50

Let op! Deze excursie is geannuleerd.

Het Van Eesteren Museum organiseert maandelijks de excursie door de Kolenkitbuurt in Bos en Lommer. De gids is Karin Ruisch, oud-bewoner en cultuurwetenschapper. Een excursie in een wijk die niet altijd positief in het nieuws is, is daar dan wat te zien? Ja zeker! We gaan op deze vrijdagmiddag kijken naar de architectuur van de panden die behouden blijven en die gaan verdwijnen.

We kijken terug op het ontstaan van de wijk en de verschillen met de andere moderne ‘tuinsteden’. Welke bewoners heeft de wijk gekend en hoe zijn de veranderingen in de buurt tot stand gekomen? Ook zal er toegelicht worden wat de plannen voor de wijk zijn. Er zijn al enkele blokken gerenoveerd, twee projecten hebben zelfs een prijs gekregen! De excursie is niet alleen interessant vanwege het stedenbouwkundig plan en de architectuur, maar ook vanuit cultureel en sociaal oogpunt.

Elke maand gaan we langs bij een bijzonder project. Wat dit is wordt voorafgaand aan de eerstvolgende excursie bekend gemaakt.

Lees alvast Karin’s artikel in het Kolenkitnieuws over de ‘Kolenkit’ alias ‘Opstandingskerk’. Zie: ‘Van reus tot kabouter‘. Op de foto staan de Kolenkit en Karin als klein meisje.

Data: vrijdagen 22 augustus, 19 september, 17 oktober en 14 november 2014.
Vertrektijd: 14.30 uur; duur wandeling circa anderhalf uur.
Startlocatie: BACK, Bos en Lommerweg 359, 1061 DH Amsterdam-West
Kosten: € 7,50 (incl. koffie/thee)

Koop tickets

Karin Ruisch als oud bewoonster van de Kolenkitbuurt. Foto (c) Privécollectie Karin Ruisch.

Date:
17 October, 2014
Time:
Cost:
Event Categories:
,

Organiser

Van Eesteren Museum
Phone:
Website:

Kolenkitbuurt (Bos en Lommer)
WOW, Wiltzanghlaan 60