• This event has passed.

Fietsexcursie Ontstaan van het Sloterpark

2 April, 2017 | 14:00 - 16:00

| €12,50

Ervaar en leer alles over het groene hart van de Westelijke Tuinsteden in Amsterdam. Het Sloterpark markeert een unieke fase in de geschiedenis van de ontwikkeling van de groenvoorzieningen van Amsterdam. De opgave was een parklandschap te ontwerpen tussen woonwijken in, uitgerust met een breed scala aan voorzieningen én dat in verbinding stond met het omringende landschap door middel van een verfijnde structuur van groene scheggen. Groen werd nu echt gezien als een vanzelfsprekende voorziening voor het volk.

Architectuurhistorica Fenny Ramp zal tijdens deze excursie alles over de bijzondere cultuurhistorie en de moeizame totstandkoming van het park vertellen. Landschapsarchitect Pieter Boekschooten geeft een beeld van het landschap vóór de aanleg van de Sloterplas en -park en vertelt over de al dan niet gerealiseerde voorstellen in de huidige tijd.

Datun: zondag 2 april 2017
Vertrektijd: 14:00 uur; duur excursie circa twee uur.
Startlocatie: Van Eesteren Museum, Burgemeester De Vlugtlaan 125; Slotermeer.
Kosten: € 12,50
Korting: € 10,00 met CJP/Stadspas/65+/EenBetereStad-ticket (incl. koffie/thee)

Koop tickets

Expositie
Nog tot 2 april 2017 is in het Van Eesteren Museum de expositie ‘Het Groen en de Tuinsteden’ te zien. Wat zijn de gedachten achter al dit groen in de Westelijke Tuinsteden?

Van Eesterengesprek
Voorafgaand aan deze excursie zullen de gidsen op 30 maart een Van Eesterengesprek verzorgen. Op deze avond zal dieper worden ingegaan op de ontstaansgeschiedenis van het Sloterpark.

Date:
2 April, 2017