Loading Events

« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Fietsexcursie langs Werk in de Tuinen van West #1 – volgeboekt

22 April, 2016 | 13:00 - 17:00

| € 7.50

Fiets vrijdagmiddag 22 april 2016 mee door de Tuinen van West en ontdek de groene geheimen van de stad.

Deze middag rijden we langs oude en nieuwe (semi-)agrarische bedrijven in de polders van Nieuw-West. We beginnen bij de Fruittuin van West, een biologische fruitkwekerij met winkel, café en terras, waar bezoekers ook zelf hun fruit kunnen plukken en eieren rapen. De eigenaar verzorgt een korte rondtour door de boomgaard.

Daarna bezoeken we onder meer de Stadstuin – waar getuinierd wordt met hulp van de Tuinbutler – en rijden we langs het Fluisterbos en het Nieuwe Bijenpark. Bij Brouwerij De 7 Deugden legt de brouwer uit wat er komt kijken bij het maken van hun speciale bieren. Onderweg kom je meer te weten over hoe er al sinds de Middeleeuwen wordt gewerkt in dit gebied. In de Lutkemeerpolder gaan we het contrast zien tussen oude en nieuwe ontwikkelingen. We sluiten de middag af met een lekker drankje op een bijzondere locatie: Boerderij de Boterbloem. Kortom, er is veel te leren, te zien, te ruiken en ook te proeven deze middag!

Landschapsarchitect Pieter Boekschooten is onze gids. Hij werkte zelf jarenlang aan de Tuinen van West en legt tijdens de excursie uit hoe het gebied is ontstaan en wat het tot zo’n bijzonder deel van Amsterdam maakt.

De fietsexcursie is het afsluitende deel van het programma ‘Werk in West’ en tevens het begin van het jaarthema ‘Groen in West’.

Datum: vrijdag 22 april 2016
Tijd: 13.00-17.00
Startlocatie: Fruittuin van West, Tom Schreursweg 48, Amsterdam Nieuw-West
Kosten: € 7,50
Korting: € 2,00 met CJP/Stadspas/65+/Vriend
Aantal deelnemers: maximaal 25.

Koop tickets – de excursie is inmiddels volgeboekt. Op 20 mei is er weer een kans om mee te fietsen, dan organiseert het Van Eesteren Museum een volgende excursie langs werk in de Tuinen van West. Meer informatie hier.

Indien gewenst kan er kosteloos een fiets geleend worden bij het fietspunt van sportpark De Eendracht, Bok de Korverweg 4. Hier is voldoende gratis parkeergelegenheid. Aanmelden graag voor 20 april bij info@vaneesterenmuseu.nl, o.v.v. je naam en het aantal fietsen.


Details

Date:
22 April, 2016
Time:
13:00 - 17:00
Cost:
€ 7.50
Event Categories:
,

Organiser

Van Eesteren Museum
Phone:
020-4471857
Website:
http://www.vaneesterenmuseum.nl/

Venue

Fruittuin van West
Tom Schreursweg 48
Amsterdam Nieuw-West,1067 MC
+ Google Map
Website:
http://fruittuinvanwest.nl/
van Eesteren Museum