• This event has passed.

Fietstocht ‘Het blauwe Hart in het Groen’

7 March, 2015 | 14:15 - 16:00

| €7,50

Over de geschiedenis, toekomst en het gezondheidsideaal van de Sloterplas

Het voorjaar hangt in de lucht. De beste tijd om een mooie en gezonde fietstocht te maken met het Van Eesteren Museum door het groen en om het blauw van Nieuw-West. Op 7 maart ga je samen met gids en kunstenaar Rob Loos rond de Sloterplas en ontdek je hoe het blauwe hart van de Westelijke Tuinsteden ontstaan is. Kom te weten welke volksziekte een grote rol heeft gespeeld bij het ontwerpen en de ontwikkeling van het vele groen van de Westelijke Tuinsteden. Met het credo  ‘Lucht, Licht en Ruimte’  die Van Eesteren aanhing kon de toen heersende Tuberculose (TBC) in de vervuilde binnenstad een halt worden toegeroepen.

Met gids Rob Loos gaan we op zoek naar de intenties achter de aanleg van de Sloterplas, en wat zijn hier de toekomstige ontwikkelingen? Wat maakt een tuinstad met relatief weinig parken tot een tuinstad? We onderzoeken het verlangen naar groen in je achtertuin, langs fietspaden en verder in de wijk. En waarom vinden we uitgerekend hier een mix aan laag-, midden- en hoogbouw?

En tot slot de kers op de taart: kunst. Op de oostelijke en westelijke recreatie-oever bekijken we twee indrukwekkende kunstwerken. De één verticaal, de ander horizontaal. De één strak, abstract en mannelijk, de ander rond, liggend en vrouwelijk. Wat vinden we ervan?

Datum: 7 maart 2015
Vertrektijd: 14:15 uur
Startlocatie: Van Eesteren Museum, Burgemeester De Vlugtlaan 125; Slotermeer.
Kosten: € 7,50 incl. koffie en thee

Tickets

Terras Oostoever aan de noordoostelijke punt van de Sloterplas. Foto: Erik Swierstra.

Date:
7 March, 2015