• This event has passed.

23 October Fri | 13:30 - 15:00

| €12,50

Kunst op Straat
Tijdens de wederopbouwperiode 1945 -1960 zijn er in de Westelijke Tuinsteden van Amsterdam meer dan 200 kunstwerken in de openbare ruimte gerealiseerd. Kunstwerken die het nieuwe elan van de democratie van na de tweede wereldoorlog in beeld hebben gebracht. Mozaïeken, glas, beton en gevelkunst sieren nu het straatbeeld  als een blijvende herinnering van een bevlogen tijd. Veel kunstwerken in de openbare ruimte vragen om aandacht en staan onder druk door  stadsvernieuwing. Rob Loos, kunstschilder, geeft daaraan aandacht en laat zien hoe kunstwerken in relatie tot hun omgeving staan en actualiseert daarbij het ambacht van het kijken. De fietsexcursie voert langs moderne kunst versus traditie en van ontwerp tot eindproduct.

Meer Kunst?
Luister hier de podcast Wandkunst? Want Kunst. De podcast Wandkunst? Want Kunst! start bij het Van Eesteren Museum en voert langs dertien (monumentale) wandkunstwerken die zich in ons buitenmuseum bevinden.In de podcast komen verschillende vertellers aan het woord, waaronder Gids van Kunst op Straat en kunstenaar Rob Loos!

Datum: vrijdag 23 oktober 2020
Vertrektijd: 13.30 uur
Startlocatie:  voor de ingang van het Van Eesteren Museum
Duur: circa 1,5 uur
Maximum aantal deelnemers: 3
Kosten: € 12,50 / € 10,00 (CJP/Student/Stadspas) / gratis (kinderen t/m 12 jaar)
Voertaal: Nederlands

Let op: de fietstocht gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Zorg ervoor dat u zich voldoende voorbereid op de weersomstandigheden van die dag.

Toegankelijkheid: de fietstocht bevindt zich in de openbare ruimte in Amsterdam Nieuw – West en is voor iedereen toegankelijk die kan fietsen. Lees meer over de toegankelijkheid van het buitenmuseum op de pagina Toegankelijkheid.

Koop hier tickets voor de fietstocht Kunst op Straat

Date: