• This event has passed.

Fietstocht Sloterpark: historie van een volkspark

19 November, 2017 | 14:00 - 15:30

| €15,00

Fiets mee en ontdek het verhaal achter het groene en vooral ook blauwe hart van de Westelijke Tuinsteden: Het Sloterpark rond de Sloterplas.

Ervaar en leer alles over het groene hart van de Westelijke Tuinsteden in Amsterdam. Het Sloterpark markeert een unieke fase in de geschiedenis van de ontwikkeling van de groenvoorzieningen van Amsterdam. De opgave was een parklandschap te ontwerpen tussen woonwijken in, uitgerust met een breed scala aan voorzieningen én dat in verbinding stond met het omringende landschap door middel van een verfijnde structuur van groene scheggen. Groen werd nu echt gezien als een vanzelfsprekende voorziening voor het volk.

Architectuurhistorica Fenny Ramp vertelt tijdens deze excursie alles over de bijzondere cultuurhistorie en de bijzondere totstandkoming van het park.

CV
Fenny Ramp (1990) studeerde als architectuurhistorica in 2016 af aan de Universiteit van Amsterdam met haar Masterscriptie ‘Ten gerieve des volks’ Een onderzoek naar de ontstaansgeschiedenis van een uniek volkspark: het Sloterpark. Ze liep acht maanden stage bij Bureau Monumenten en Archeologie van de Gemeente Amsterdam, waar haar onderzoek en interesse naar het park begon. Tegenwoordig werkt ze bij architectenbureau Office Winhov en doet ze onderzoek naar L.S.P. Scheffer, hoofd Stadsontwikkeling 1928-1952, voor een toekomstige publicatie van Paul Scheffer.

Datum: zondag 19 november
Vertrektijd: 14.00 uur
Eindtijd: 15.30 uur
Start- en eindlocatie: Van Eesteren Paviljoen
Ticket: € 15,00
Kortingsprijs: € 12,50 met CJP/Stadspas

Koop tickets

Opening Sloterparkbad; 1 juni 1957. Foto: Beeldbank Stadsarchief Amsterdam.

Date:
19 November, 2017