Kerst in de jaren 50 in de Van Eesteren Museumwoning

12 December, 2019 - 5 January, 2020

Beleef dit jaar kerst in de sfeer van de jaren 50! In december is de Van Eesteren Museumwoning in Nieuw-West helemaal in kerstsfeer. Versierd met originele kerstballen, lichtjes, slingers en meer uit die periode, en aangekleed zoals een ‘gemiddeld’ gezin in de jaren 50 en 60 kerst vierde. Een bezoek aan de woning zal herinneringen wakker roepen of juist de nieuwsgierigheid prikkelen. Wat werd er gegeten met kerst? Was er een kerstboom in huis? Had de kostwinner vrij? Hoe zag de dag eruit? Waren er gasten? En welke kleding droeg je? Samen met de gids worden in de woning verhalen verteld en gedeeld over die donkere dagen van het jaar. En na afloop van het bezoek word je in het Van Eesteren Museum getrakteerd op een glaasje Glühwein om nog meer in de stemming te komen. Een leuke en interactieve beleving die het hart verwarmt op koude dagen.
Het is kerst! Kom langs en beleef het.

Wanneer: donderdag 12 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020
Starttijd: 14.30 (verzamelen in het Van Eesteren Museum)
Duur: 1,5 uur (14.30 – 16.00 uur)
Start- en eindpunt: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31, Amsterdam
Kosten: € 12,50 / € 10,00 (CJP/Stadspas) / gratis (kinderen t/m 12 jaar)
Tickets: aan de balie van het museum en online via de website www.vaneesterenmuseum.nl/tickets

Het ticket is inclusief entree tot het Van Eesteren Museum en de tentoonstellingen.

Let op: De Van Eesteren Museumwoning bevindt zich op een ander adres dan het Van Eesteren Museum. Het bezoek aan de woning start wel in het Van Eesteren Museum. Van daaruit wandelt u samen met de gids naar de woning (ong. 15 min. lopen). Na afloop van het bezoek aan de woning loopt u samen met de gids weer terug naar het museum waar u kunt genieten van een (warm) drankje.

Start:
12 December Thu