• Dit event is voorbij.

Kom naar feestelijke opening Van Eesteren Paviljoen op 20 oktober

20 oktober | 14:00 - 21:00

Op vrijdag 20 oktober 2017 is het zover: dan openen wij op feestelijke wijze het nieuwe Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas! Aanvankelijk zou de opening plaatsvinden op 13 oktober, maar vanwege het overlijden van burgemeester Eberhard van der Laan is het een week verplaatst. Het wordt een bijzondere middag waarop we uiteraard ook stil staan bij de Tuinstad in een speciaal van Eesteren Gesprek en u kunt erbij zijn.

De middag start om 14.00 uur met een inhoudelijk deel in de vorm van een speciaal Van Eesteren Gesprek, onder leiding van Hilde Blank (bestuursvoorzitter EFL Stichting). Er zijn bijdragen van verschillende experts uit het vakgebied, waaronder schrijver Suzanna Jansen , Nabila Bouabbouz (opdrachtgever Gebiedsontwikkeling en Transformatie bij de gemeente Amsterdam), landschapsarchitect Philomene van der Vliet en architect van het paviljoen Mechthild Stuhlmacher (Korteknie Stuhlmacher Architecten). Over oud, en meer nog over nieuw. Met aandacht voor erfgoed en vernieuwing. Welke tuinstad wil en kan Nieuw-West zijn? Kortom, over de kracht van de Tuinstad.

Aansluitend op het Gesprek lopen wij naar het nieuwe Van Eesteren Paviljoen voor de officiële opening. Vanaf 17.00 uur vieren wij feest. Met een toost en de officiële opening door de verantwoordelijke wethouder(s) en locoburgemeester. Ook zijn er muziek, optredens en korte rondleidingen door het paviljoen én natuurlijk een hapje en een drankje.

14.00-16.00 uur (Inloop 13.30-14.00 uur)
Speciaal Van Eesteren Gesprek: De kracht van de Tuinstad
Locatie: Mundus College, Burgemeester Hogguerstraat 2, 1064 EB Amsterdam

17.00-17.30 uur (Inloop 16.30-17.00 uur)
Feestelijke opening Van Eesteren Paviljoen
Locatie: Noordzijde 31, 1064 GV Amsterdam

17.30-21.00 uur
Feest!

Meld je gratis aan

Wilt u één of meer onderdelen van deze opening meemaken? Dat kan! Iedereen is van harte welkom de opening met ons mee te vieren.

Reserveer hier uw gratis tickets. Let op: het aantal tickets voor het Gesprek is beperkt.

Over het paviljoen

Aan de noordoever, op een kavel die Van Eesteren bijna 80 jaar geleden al aanwees voor een publiek gebouw, wordt met de realisatie van het Van Eesteren Paviljoen niet alleen onze droom maar ook een deel van het originele plan voor Slotermeer werkelijkheid. Het paviljoen is tot stand gekomen na vele jaren van plannen en voorbereiden én dankzij de inspanningen van medewerkers, vrijwilligers en financiers.

Het Van Eesteren Paviljoen is de nieuwe hoofdvestiging van het museum. Met veel ruimte voor exposities, debatten en workshops. Daarnaast kunnen bezoekers nog steeds terecht in de historische museumwoning in Slotermeer en worden ook alle activiteiten van het ‘buitenmuseum’ hervat. De gidsen nemen u dan weer mee door de verschillende tuinsteden van Amsterdam.

Het paviljoen is vanaf 22 oktober 2017 open voor betalende bezoekers: op donderdag tot en met zondag, van 12.00 tot 17.00 uur. De museumwoning is op die dagen ook te bezoeken.

Het Van Eesteren Paviljoen en de nieuwe vaste tentoonstelling zijn mede tot stand gekomen met financiële steun van Gemeente Amsterdam, Stadgenoot, BPD Cultuurfonds, EFL Stichting vele particuliere sponsoren en een Voor je Buurt crowdfundactie.

Klik op de kaart om hem uit te vergroten

Datum:
Tijd: