Loading Events

« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Museumstraat in de Kolenkitbuurt

9 July, 2016 | 12:00 - 17:00

Op 9 juli 2016 vindt de ‘Museumstraat’ plaats in de Kolenkitbuurt in Amsterdam-West. Bewoners van de Kolenkitbuurt zijn voor één dag museumdirecteur. Zij kiezen uit de collectie van deelnemende Amsterdamse musea één of meerdere museumstukken en stellen deze in hun eigen woning tentoon.

Tijdens de Museumstraat zijn deze minitentoonstellingen de gehele dag te bezoeken. Collectie stukken van ARCAM, de Appel, de Hortus, EYE, Foam Fotografiemuseum, Multatuli Huis, NEMO Science Museum en Van Eesteren Museum worden tijdens de Museumstraat tentoongesteld.

Heb jij dat ook wel eens, dat je door een museum loopt en een kunstwerk zo mooi vindt dat je het eigenlijk wel mee naar huis zou willen nemen? Tijdens de Museumstraat is dat mogelijk!

De ‘Museumstraat’ is een jaarlijks evenement waarbij Amsterdamse musea hun collectie tonen bij mensen thuis, zomaar in de keuken, slaapkamer of rond de koffietafel. Na twee succesvolle edities in de Indische Buurt en de Transvaalbuurt in Amsterdam-Oost komt de Museumstraat dit jaar voor het eerst naar de Kolenkitbuurt in Amsterdam-West

Bewoners veranderen op 9 juli in ‘Museumdirecteur voor één dag’. Enthousiaste Kolenkitbewoners worden door middel van een ‘meet & match’ gekoppeld aan de deelnemende Amsterdamse musea. De bewoner en het museum maken samen een presentatie of mini-tentoonstelling met het verhaal van de bewoner als uitgangspunt. Zo wordt het verhaal van de bewoner verteld en aangevuld met objecten uit de museumcollectie.

Op 9 juli kan iedereen in de Kolenkitbuurt dus zeven Amsterdamse musea bezoeken. En dat is nog niet alles. In samenwerking met het ‘Street Art Museum’ worden workshops georganiseerd. Daarnaast worden er in de gehele buurt culturele activiteiten georganiseerd. Kortom: kom op 9 juli naar de Kolenkitbuurt en beleef de Museumstraat. Bekijk, bespreek en bewonder de tentoonstellingen en ontdek dat iedereen een match kan hebben met musea.

Stap samen met Joke en het Van Eesteren Museum de fifties in. Met objecten uit het Van Eesteren Museum, aangevuld met eigen spullen, heeft Joke de keuken van het Logeerhuis van Cascoland omgetoverd tot een plek die sommigen zullen terug herkennen uit hun jeugd. En er is de mogelijkheid om je oude dia’s af te spelen op een echte Leitz diaprojector uit de jaren ’50. Snor je oude dia’s op, neem ze mee en bekijk ze in het Logeerhuis op 9 juli.

Datum: zaterdag 9 juli 2016
Tijd: 12:00 – 17:00 uur
Locatie: haal je gratis kaartje bij het informatiepunt op het Jan van Schaffelaarplantsoen
Kosten: gratis

Het Van Eesteren Museum organiseert een paar keer per jaar de excursie door de Kolenkitbuurt, de aankomende keer is vrijdag 16 september. Zie de agenda voor meer info.


Details

Date:
9 July, 2016
Time:
12:00 - 17:00
Event Category:

Organiser

Van Eesteren Museum
Phone:
020-4471857
Website:
http://www.vaneesterenmuseum.nl/

Venue

Kolenkitbuurt (Bos en Lommer)
WOW, Wiltzanghlaan 60
Amsterdam-West,1061 HC
+ Google Map
Phone:
020 705 94 00
Website:
http://www.wow-amsterdam.nl
van Eesteren Museum