NLdoet: een glashelder Van Eesteren Paviljoen

13 March Fri | 13:00 - 17:00

Op vrijdag 13 maart neemt het Van Eesteren Museum deel aan de landelijke actie NLdoet met een ouderwetse voorjaarsschoonmaak. Samen met zoveel mogelijk vrijwilligers gaan we die middag van 13.00 tot 17.00 uur alle ramen van het Van Eesteren Paviljoen lappen en maken we de directe omgeving van het paviljoen weer netjes. Zo maken we het Van Eesteren Paviljoen klaar voor het komende zomerseizoen en laten we het weer stralen.

Wij hebben daarbij zoveel mogelijk hulp nodig, dus meld je aan. De winter is bijna voorbij en het voorjaar lonkt. Kom gezellig glazenwassen met een mooi uitzicht! Tijdens het lappen zorgen wij voor muziek, gezelligheid en versnaperingen.

Aanmelden voor deze actie doe je via de website van NLdoet.

Datum: vrijdag 13 maart 2020
Starttijd: 13.00 uur
Eindtijd: 17.00 uur
Locatie: Van Eesteren Paviljoen, Noordzijde 31, 10164 GV  Amsterdam
Aanmelden via website NLdoet

Word het hele jaar door vrijwilliger
Ook buiten deze actie van NLdoet, draait het Van Eesteren Museum het gehele jaar grotendeels op een grote club enthousiaste kundige vrijwilligers. In verschillende rollen vertellen zij onze bezoekers over architect stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren, zijn uitgangspunten licht lucht en ruimte, hoe hij die heeft toegepast in de Westelijke Tuinsteden van Amsterdam, over de wederopbouwperiode, over interieur en ontwerpen uit die jaren 50 en 60 en het dagelijkse leven destijds. En helpen zij mee bij het organiseren en realiseren van alle activiteiten die wij organiseren.

Heb jij interesse in architectuur, stedenbouw of vormgeving? Weet je veel over de Amsterdamse Westelijke Tuinsteden (Nieuw-West), woningbouw uit de jaren 50, Stichting Goed Wonen, of wil je er graag meer over leren? Vind je het leuk om de bijzondere geschiedenis van Amsterdam Nieuw-West met het publiek te delen en wil je betrokken raken bij Van Eesteren Museum? Word dan vrijwilliger!

Wij zoeken enthousiaste museumgidsen (gastvrouw/gastheer), wandelgidsen, woninggidsen en educatiegidsen. Klik hier voor meer informatie over de specifieke functies en meld je aan. We zien uit naar je reactie.

Date:
13 March Fri