Op pad in de Tuinstad: Osdorp-West

7 September Sat | 13:30 - 15:00

| € 12,50

Dit deel van Osdorp is de houder van een record: in 1960 werd aan de Saaftingestraat de 100.000ste heipaal van de Westelijke Tuinsteden in de grond geslagen. In dit gedeelte is de hoogbouw een voldongen feit, met als markant voorbeeld de flats met de hangbrugwoningen aan het Dijkgraafplein, met hun uitwendige galerijen en de luchtbruggen tussen de flats.

Gids Isabel van Lent leidt u door het Zuidwest Kwadrant, waar sinds halverwege de jaren negentig veel nieuwbouw is gerealiseerd. Hoe hebben architecten door de jaren heen uitdrukking gegeven aan het wonen in licht, lucht en ruimte? Tijdens deze wandeling gaan we op onderzoek uit. Zo staan we onder meer stil bij het Oklahoma-gebouw met zwevende etages aan de Ookmeerweg, een trekpleister voor architectuur-adepten, of gewoon voor iedereen die van opvallende gebouwen houdt.

Bij een andere wandeling, door Osdorp-Oost, wordt u rondgeleid door het oosten van Osdorp, door het gebied langs de Sloterplas.

Data: Zaterdag 7 september
Vertrektijd: 13:30 uur
Eindtijd: 15.00
Startlocatie: Stadsboerderij Osdorp, Botteskerksingel 30B, Osdorp
Kosten: € 12,50
Met CJP/Stadspas € 2,50 korting, kinderen t/m 12 jaar gratis.

Koop tickets

Date: