• This event has passed.

Wandelexcursie Op Pad in de Tuinstad: Overtoomse Veld

6 May, 2017 | 13:30 - 15:00

| €10,00

In 1959 wordt begonnen met de bouw van tuinstad Overtoomse Veld. Net als de nabijgelegen wijk Slotervaart bestaat Overtoomse Veld uit een variatie van laag-, midden- en hoogbouw. Van oorsprong kent de wijk al veel verschillende functies en voorzieningen gericht op de hele stad, zoals de busgarage van het GVB, het Textielcentrum (dat om mee te kunnen nu World Fashion Centre heet) en ziekenhuizen.

De stedelijke vernieuwing is hier nog volop gaande. Er wordt ingezet op een stedelijk leefmilieu met veel menging van functies, hoge bouwdichtheid en gesloten bouwblokken, gedeeltelijk in tegenstelling met de idealen van de eerste bouwers. Nieuwkomers zijn hotels, creatieve broedplaatsen, en uitgaansplekken zoals skybars en clubs.

Gids Ronald Aker neemt u mee door deze wijk die nog middenin een proces van verandering zit, en laat u zien hoe oudgedienden en nieuwkomers samen op weg zijn naar de toekomst.

Data: zaterdag 6 mei 2017 en zondag 17 juni 2017
Vertrektijd: 13:30 uur; duur excursie circa anderhalf uur.
Startlocatie: Bouwplaats Van Eesteren Paviljoen, Noordzijde 31, Amsterdam Nieuw-West
Kosten: € 10,00
Korting: € 7,50 met CJP/Stadspas/65+/EenBetereStad-ticket

Koop tickets

Ringweg A10-West. Foto: Victorien Koningsberger.Schoolwerktuin aan de Jan Tooropstraat in Overtoomse Veld met door kinderen verbouwde groenten en bloemen. Foto: Erik Swierstra.

Date:
6 May, 2017