• This event has passed.

Op Pad in de Tuinstad: Buitenveldert

19 September Sat | 13:30 - 15:00

| €12,50
Brug nr. 805, waar de Buitenveldertselaan en het Gijsbrecht van Aemstelpark in Buitenveldert elkaar kruisen. Architect: Dienst der Publieke Werken; 1961-1962. Foto: Victorien Koningsberger.

De Tuinstad Buitenveldert, ten zuiden van de Ringspoorbaan, is het laatst gerealiseerde deel van hetoorspronkelijke AUP. Het sjieke zusje van de Westelijke Tuinsteden was van het begin af bedoeld als middenstandswijk, met grotere en luxere woningen dan in de wijken in West. Over het ruim opgezette Buitenveldert was stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren bijzonder tevreden: “Als je werkelijk wilt weten hoe ik het AUP bedoeld heb, dan moet je in Buitenveldert gaan kijken.” Hij woonde er zelf tot op hoge leeftijd, in hetzelfde villawijkje waar Joop den Uyl ook heeft gewoond.

Buitenveldert is bijzonder. Het is samen met de Westelijke Tuinsteden een van de groenste delen van de stad, en het heeft dezelfde ruimtelijke opzet. Toch is het karakter van Buitenveldert heel anders. Ga op ontdekkingstocht door de wijk en laat je verrassen. Bekijk onder leiding van gids Willem Toutenhoofd hoe Van Eesteren zijn visie op stedenbouw in Buitenveldert realiseerde. De karakteristieke indeling van woningen, groen en verkeer in de wijk wordt tijdens deze wandeling goed zichtbaar.

Datum: Zaterdag 19 september
Vertrektijd: 13:30 uur
Startlocatie: Openbare Bibliotheek, Willem Weldammelaan 5
Kosten: € 12,50
Met CJP/Stadspas € 2,50 korting / gratis (kinderen t/m 12 jaar)

Let op: de wandeling gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Zorg ervoor dat u zich voldoende voorbereidt op de weersomstandigheden van die dag.

Toegankelijkheid: de wandeling bevindt zich in de openbare ruimte in buitenveldert , en is toegankelijk voor mensen met een beperking, voor zover de verantwoordelijke overheden deze toegankelijkheid hebben gerealiseerd. Lees meer over de toegankelijkheid van het buitenmuseum op de pagina Toegankelijkheid.

Voertaal: Nederlands

Koop tickets voor de wandeling door Buitenveldert

Het Van Eesteren Museum is met ingang van 20 juni 2020 weer open voor bezoekers. Tickets kunnen alleen vooraf worden gereserveerd via de website. Voor al onze bezoekers gelden onze coronarichtlijnen en -maatregelen. Lees ze voorafgaand aan uw bezoek.

Architectuurwandeling door Buitenveldert. Foto: VIctorien Koningsberger.

Date:
19 September Sat