• This event has passed.

Op Pad in de Tuinstad: Buitenveldert – Opgeschort

7 November Sat | 13:30 - 15:00

| €12,50
Architectuurwandeling Buitenveldert. Foto: Victorien Koningsberger.

Update 3 november 2020 – In lijn met de actuele maatregelen van de Nederlandse overheid is het Van Eesteren Museum m.i.v. 5 november t/m 19 november 2020 gesloten voor bezoekers. Deze wandeling wordt opgeschort en zal niet plaatsvinden op 7 november 2020.

De Tuinstad Buitenveldert, ten zuiden van de Ringspoorbaan, is het laatst gerealiseerde deel van het oorspronkelijke AUP. Het sjieke zusje van de Westelijke Tuinsteden was van het begin af bedoeld als middenstandswijk, met grotere en luxere woningen dan in de wijken in West. Over het ruim opgezette Buitenveldert was stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren bijzonder tevreden: “Als je werkelijk wilt weten hoe ik het AUP bedoeld heb, dan moet je in Buitenveldert gaan kijken.” Hij woonde er zelf tot op hoge leeftijd, in hetzelfde villawijkje waar Joop den Uyl ook heeft gewoond.

Buitenveldert is bijzonder. Het is samen met de Westelijke Tuinsteden een van de groenste delen van de stad, en het heeft dezelfde ruimtelijke opzet. Toch is het karakter van Buitenveldert heel anders. Ga op ontdekkingstocht door de wijk en laat je verrassen. Bekijk onder leiding van gids Willem Toutenhoofd hoe Van Eesteren zijn visie op stedenbouw in Buitenveldert realiseerde. De karakteristieke indeling van woningen, groen en verkeer in de wijk wordt tijdens deze wandeling goed zichtbaar.

Datum: zaterdag 7 november 2020*
Vertrektijd: 13.30 uur
Startlocatie: voor de Openbare Bibliotheek, Willem Weldammelaan 5, 1082 LT Amsterdam
Kosten: € 12,50 / € 10,00 (CJP/Stadspas) / gratis (kinderen t/m 12 jaar)
Let op: de wandeling gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Zorg ervoor dat u zich voldoende voorbereid op de weersomstandigheden van die dag.

Toegankelijkheid: de wandeling bevindt zich in de openbare ruimte in Buitenveldert, en is toegankelijk voor mensen met een beperking, voor zover de verantwoordelijke overheden deze toegankelijkheid hebben gerealiseerd. Lees meer over de toegankelijkheid van het buitenmuseum op de pagina Toegankelijkheid.

Voertaal: Nederlands

* Let op: In lijn met de actuele maatregelen van de Nederlandse overheid d.d. 3 november 2020 is het Van Eesteren Museum m.i.v. 5 november t/m 19 november 2020 gesloten voor bezoekers. Deze wandeling wordt daarom opgeschort en zal niet langer plaatsvinden op 7 november 2020. Het reserveren van tickets voor deze wandeling is momenteel niet mogelijk.

Het Van Eesteren Museum is sinds 20 juni 2020 weer open voor bezoekers. Tickets kunnen alleen vooraf worden gereserveerd via de website. Voor al onze bezoekers gelden onze coronarichtlijnen en -maatregelen. Lees ze voorafgaand aan uw bezoek.

Architectuurwandeling Buitenveldert. Foto: Victorien Koningsberger.

Date:
7 November Sat