Loading Events

« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Open Broedplaatsendag in De Vlugt

17 September, 2016 | 13:00 - 18:00

| Free

Het Van Eesteren binnenmuseum is gevestigd in culturele Broedplaats De Vlugtdat zaterdag 17 september 2016 traditiegetrouw Open Dag heeft. Kunstenaars en makers uit de Vlugt presenteren zich tijdens de Broedplaatsendagen Nieuw-West.

Rondleidingen ‘Van huishoudschool tot Broedplaats De Vlugt’
Een gids van het Van Eesteren Museum neemt je mee terug naar de tijd dat het gebouw in 1968 werd geopend als huishoud- en nijverheidsschool voor meisjes. Het bakstenen tableau ‘schoolfiguren’ boven de entree, de gymzaal en de typische schoolarchitectuur doen hier nog aan herinneren. Vervolgens zie je hoe het gebouw in 2010 is getransformeerd tot creatieve broedplaats. De scholieren maakten plaats voor kunstenaars en andere creatieven, bij wie we in het atelier een kijkje nemen. Tijden: 15:00 en 17:00 uur. Verzamelen in het binnenmuseum.

Met verder o.a. open ateliers, het Feminst Art Fest in de galerie Kunstwest, met films, lezingen, expo en performances door vrouwelijke kunstenaars. De studio van ICK is geopend met een try-out door een jonge maker. Op de 2e verdieping tref je kunstenaarscollectief Goleb met o.a. een project van Hee-Seung Choi, het Jan Klaassen Museum is open met een poppenkastvoorstelling en in de centrale huiskamer Westside luister je onder het genot van een maaltijd en een drankje naar intieme optredens, waaronder multi-instrumentalist Allan. Voor wie nog niet naar huis wilt, is er DJ Loyd, die de fijnste plaatjes draait om de dag dansend mee af te sluiten.

“Wat gebeurt er nog meer in dit gebouw?” is een vaak gestelde vraag van bezoekers aan Westside, het café in De Vlugt. Het Van Eesteren Museum presenteert zich deze weken als mede-huurder. De andere huurders volgen hierna.


Rondleiding door Broedplaats De Vlugt. Foto (c) Thomas Lenden.Van Eesteren Binnenmuseum aan de Burgemeester De Vlugtlaan 125. Foto: Victorien Koningsberger.Atelier De Vlugt. Foto: Victorien Koningsberger.Binnenmuseum Vaste Expositie. Foto: Victorien Koningsberger.

Details

Date:
17 September, 2016
Time:
13:00 - 18:00
Cost:
Free

Organiser

Van Eesteren Museum
Phone:
020-4471857
Website:
http://www.vaneesterenmuseum.nl/

Venue

Van Eesteren Museum
Burgemeester De Vlugtlaan 125
Amsterdam-Slotermeer,1063 BJ
+ Google Map
Phone:
020-4471857
Website:
vaneesterenmuseum.nl
van Eesteren Museum