Reverse – Achteruitwandeling door Slotermeer

23 september | 12:00 - 16:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 16 September, 2018 at 12:00pm

One event on 23 September, 2018 at 12:00pm

Tijdens Reverse wordt je uitgenodigd je dagelijkse gebruiken los te laten en je over te geven aan een andere manier van bewegen: achteruit lopen. Johannes Bellinkx laat je op een andere manier door de wereld stappen.

In de theaterperformance Reverse ervaar je de werkelijkheid in omgekeerde richting. Vooruit kijken maakt plaats voor terugblikken. Het doelgerichte verandert in het onvoorziene. Door onze richting letterlijk om te draaien maakt Johannes Bellinkx ons op een confronterende manier bewust van hoe we ons in de wereld begeven. Een hypnotische soundtrack en het vervloeien van fictie en realiteit maakt Reverse tot een unieke fysieke en mentale ervaring.

Het werk van Johannes Bellinkx (België, 1978) balanceert op de grens van theater, beeldende kunst en film. Dit werk gaat net als zijn vorige voorstelling Framing over perceptie. Er wordt gesjord aan je kijk- en denkkaders. Zijn werk staat altijd in relatie tot de ruimte waarin het zich bevindt. Tijdens het Over de Plas festival is dat Slotermeer en het Van Eesteren Museum.

Datum: zaterdag 15 september, zondag 16 september en zondag 23 september

Tijd: Tussen 12.00 en 16.00 uur

Duur: ± 3 kwartier

Start- en eindlocatie: Hotel Buiten

Deelname

Meld je op 15, 16 of 23 september tussen 12.00 en 16.00 uur bij de Reverse bus bij Hotel Buiten: Th.J. Lammerslaan 3, 1064 DH Amsterdam.

Deelname is gratis.

Datum: