• This event has passed.

Rondleiding Van huishoudschool tot Broedplaats De Vlugt

27 June, 2014 | 16:00 - 17:00

| €7,50
Rondleiding door Broedplaats De Vlugt. Foto (c) Thomas Lenden.

Stap met een rondleiding en borrel in de wereld van creatieve broedplaats De Vlugt aan de Burgemeester de Vlugtlaan in Amterdam-Slotermeer. Een gids van het Van Eesteren Museum, het museum over het ontstaan van de wijk en gevestigd op de begane grond, neemt je mee terug naar de tijd dat het gebouw in 1968 werd geopend als huishoud- en nijverheidsschool voor meisjes. Het bakstenen tableau ‘schoolfiguren’ boven de entree, de gymzaal en de typische schoolarchitectuur doen hier nog aan herinneren. Vervolgens laat beheerder Urban Resort zien hoe het gebouw in 2010 is getransformeerd tot creatieve broedplaats. De scholieren maakten plaats voor kunstenaars en andere creatieven, bij wie we in het atelier een kijkje nemen. Oud-docenten en scholieren vullen de rondleidingen aan.

De rondleiding van een uur start in het Van Eesteren Museum en eindigt bij de galerie van KunstWest, waar de vrijdagmiddagborrel wacht. Ook is het mogelijk van 15:00 tot 16:00 uur een bezoek te brengen aan de jaren ’50 museumwoning, om de hoek bij de broedplaats.

Datum: vrijdag 27 juni
Starttijd: 16:00 uur
Vertreklocatie: Van Eesteren Museum, De Vlugtlaan 125
Extra: bezoek aan de jaren ’50 museumwoning, om de hoek bij de broedplaats
Kosten: € 7,50 (Incl. drankje en bezoek aan de museumwoning. Alleen pinnen)
Aanmelden: info@vaneesterenmuseum.nl o.v.v. Rondleiding De Vlugt

www.broedplaatsdevlugt.nl | www.urbanresort.nl

Rondleiding door Broedplaats De Vlugt. Foto (c) Thomas Lenden.Van Eesteren Binnenmuseum aan de Burgemeester De Vlugtlaan 125. Foto: Victorien Koningsberger.Atelier De Vlugt. Foto: Victorien Koningsberger.Binnenmuseum Vaste Expositie. Foto: Victorien Koningsberger.

Date:
27 June, 2014