Laden Evenementen

« Alle activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Thema-avond Het Buitengebied

14 juni | 20:00 - 22:00

Van Eesteren Paviljoen, Foto: Luuk Kramer

In Architectuur in Nederland. Jaarboek 2017/2018 beschrijft de redactie de belangrijkste ontwikkelingen die de Nederlandse architectuur momenteel beïnvloeden, zoals de herontdekking van de periferie van steden. Een verschuiving van de blik op de stad als epicentrum van economische activiteit naar het buitengebied dat de stad omringt.

Tijdens deze thema-avond Het Buitengebied gaan we dieper in op de herontdekking van de periferie. In de projecten die in 2017 werden opgeleverd, staan natuurbeleving, cultuurhistorie, toerisme en recreatie centraal. Wat opvalt is de ruimte die in deze opgaven wordt geboden om te experimenteren met materialen en technieken. Hoe kan architectuur worden ingezet om geschiedenissen bloot te leggen, podia voor verhalen te creëren en landschappen ervaarbaar te maken?

Met bijdragen van o.a. de redactie van het Jaarboek Architectuur in Nederland, JaapJan Berg, Mark Minkjan en Korteknie Stuhlmacher Architecten. Onder leiding van Hilde Blank (o.m. voorzitter EFL Stichting).

Thema-avond Het Buitengebied
Datum: 14 juni 2018
Begintijd: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Eindtijd: 22.00 uur (plus aansluitende borrel)
Locatie: Van Eesteren Paviljoen
Ticket: gratis € 0,00

Tickets voor deze thema-avond zijn gratis en hier te reserveren.


Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook
Van Eesteren Paviljoen, Foto: Luuk Kramer Jaarboek Architectuur in Nederland Van Eesteren Paviljoen Jaarboek Architectuur in Nederland Van Eesteren Paviljoen Jaarboek Architectuur in Nederland

Gegevens

Datum:
14 juni
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
van Eesteren Museum