• Dit event is voorbij.

(Uitverkocht) Winterlezing: AUP Van Eesteren

21 januari | 16:00 - 17:30

| € 12,50

Op zondag 21 januari organiseert Architectuurcentrum Amsterdam (ARCAM) een Winterlezing over het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) in het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas. De lezing is onderdeel van een reeks lezingen georganiseerd door ARCAM.

Kaarten voor de Winterlezing zijn inmiddels uitverkocht. U kunt wel tickets kopen voor de wandeling door het buitenmuseum op de reguliere openingsdagen van het Van Eesteren Museum.

Winterlezing
De lezing wordt gehouden door Marinke Steenhuis, cultuurhistoricus en co-auteur van ‘De nieuwe grachtengordel – De realisatie van het Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam’.  Steenhuis zal verschillende uitwerkingen van het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP, 1935) bespreken. Ook Buitenveldert komt daarbij aan bod.

Wandeling
Voorafgaand aan de lezing is er een wandeling door de Tuinstad. Een gids leidt je rond door Tuinstad Slotermeer en uiteraard staan we stil bij de idealen van Cornelis van Eesteren: ‘Licht, lucht en ruimte’. Hier vind je meer informatie over het Buitenmuseum.

Datum: zondag 21 januari 2018
Tijd wandeling: 14.00 uur
Tijd lezing: 16.00 uur (inloop vanaf 15.30)
Locatie: Van Eesteren Paviljoen
Tickets: € 12,50 (UITVERKOCHT)

I.v.m. de ARCAM Winterlezing over het AUP in het Van Eesteren Paviljoen op zondag 21 januari 2018, is de vaste expositie in het Van Eesteren Paviljoen die dag te bezichtigen van 12-15.00 uur (i.p.v. tot 17.00 uur). Het bezoek aan de Museumwoning op 21 januari met start om 15.30 uur gaat gewoon door, maar advies is om uw ticket op tijd te kopen, liefst via de webshop. In het paviljoen kunt u uitsluitend met pin betalen.

Nederland, Noord-Holland, Amsterdam, 14-06-2012; overzicht tuinstad Slotervaart met Sloterplas. Onder in beeld de Plesmanlaan en het water van de Slotervaart, rechts de ringspoorbaan. In het midden naar boven de Johan Huizingalaan.
Westelijke tuinsteden, uitgevoerd op basis van het Algemeen Uitbreidingsplan voor Amsterdam (AUP, 1935). Voorbeeld van het Nieuwe Bouwen, open bebouwing in stroken, langwerpige bouwblokken afgewisseld met groenstroken.
Overview garden city Slotervaart and recreational lake Sloterplas. This residential area is an example of garden cities of Amsterdam-west. Constructed on the basis of the General Extension Plan for Amsterdam (AUP, 1935). Example of the New Building (het Nieuwe Bouwen), detached in strips, oblong housing blocks alternated with green areas, built in fifties and sixties of the 20th century.
luchtfoto (toeslag), aerial photo (additional fee required)
foto/photo Siebe Swart

Datum: