• This event has passed.

Vaarsafari door Amsterdam Nieuw-West

15 June | 13:30 - 16:30

|Recurring Event (See all)

One event on 15 June, 2019 at 1:30pm

One event on 14 July, 2019 at 1:30pm

One event on 11 August, 2019 at 1:30pm

One event on 30 June, 2019 at 1:30pm

Ook deze zomer organiseert het Van Eesteren Museum, in samenwerking met stadsdeel Nieuw-West, wederom een reeks exclusieve vaarsafari’s door Amsterdam Nieuw-West. Vaar met schipper Richard en gids Wouter mee en ontdek hoe prachtig groen en waterrijk dit stadsdeel is.

Bij de aanleg van de Westelijke Tuinsteden, als onderdeel van het Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam, is veel geld uitgegeven aan de waterpartijen en zijn de kades en bruggen met zorg vormgegeven. Iets wat het beste te zien is vanaf het water. Tijdens de tocht is er daarom ruime aandacht voor kunst en cultuur, stedenbouwkundige geschiedenis, maar ook voor natuur, watermanagement, sport en nog veel meer. De tocht leidt over de blikverruimende Sloterplas richting Amsterdamse Biesbosch. Na een tussenstop bij De Natureluur wordt de safari voortgezet via diverse vaarten. De excursie eindigt bij de steiger Sloterparkbadsingel.

Data: vrijdag 24 mei, zaterdag 15 juni, zondag 30 juni, zondag 14 juli en zondag 11 augustus.
Vertrektijd: 13.30 uur (graag een kwartier van tevoren aanwezig zijn)
Eindtijd: circa 16.30 uur (de boottocht kan iets uitlopen)
Startlocatie: Verzamelen bij het Van Eesteren Paviljoen, Noordzijde 31, Amsterdam.
Op – en afstappunt van de tocht liggen op 5 minuten lopen van het paviljoen.
Kosten: € 17,50 / € 15,00 (CJP en Stadspas). Inclusief pauze-arrangement

Koop tickets

Let op:

– Kinderen t/m 12 jaar kunnen niet met deze vaarsafari mee.
– Het is een vereiste dat je kunt zwemmen
– Er is plaats voor maximaal 11 deelnemers.
– Het is een open boot met aluminium banken. Wij adviseren u om regen- en/of zonnebescherming mee te nemen en eventueel een kussentje om op te zitten.

Vaartocht Van Eesteren Museum door Amsterdam Nieuw-West. Foto: Marjori Hong (www.gefladder.nl). Terras Oostoever aan de noordoostelijke punt van de Sloterplas. Foto: Erik Swierstra.

Date:
15 June