• Dit event is voorbij.

Vaarsafari door Amsterdam Nieuw-West

7 juli | 13:30 - 16:30

| € 15

In samenwerking met stadsdeel Nieuw-West organiseert het Van Eesterenmuseum een reeks vaarsafari’s. Amsterdam Nieuw-West is een prachtig groen en waterrijk stadsdeel. Bij de aanleg van de Westelijke Tuinsteden als onderdeel van het Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam, is letterlijk geld in het water gestoken. De kades en bruggen zijn misschien wel de best vormgegeven delen van het gebied. Vanaf het water zie je dat nog beter.

Tijdens de tocht is ruim aandacht voor natuur, kunst en cultuur, maar ook voor watermanagement, stedenbouwkundige geschiedenis, sport en nog veel meer. Met Wouter van der Wulp als gids vaart het bootje over de blikverwijdende Sloterplas richting Amsterdamse Biesbosch. Na een tussenstop bij De Natureluur wordt de safari voortgezet via diverse vaarten. De excursie eindigt bij de steiger Sloterparkbadsingel.

Data: zaterdag 7 juli, zaterdag 19 mei en zaterdag 9 juni
Vertrektijd: 13:30 uur (graag een kwartier van tevoren aanwezig zijn)
Eindtijd: circa 16:30 uur (De boottocht kan iets uitlopen)
Startlocatie: Verzamelen bij het Van Eesteren Paviljoen; Noordzijde 31 aan de Sloterplas. Het Op- en afstappunt liggen op 5 minuten loopafstand van het Paviljoen.
Kosten: € 15,00; inclusief pauze-arrangement
Met CJP/Stadspas € 2,50 korting

Koop tickets

Kinderen onder de 12 kunnen niet mee.
Het is een open boot met aluminium banken en wij adviseren u om regen- of zonbescherming mee te nemen en eventueel een kussentje.

Vaartocht Van Eesteren Museum door Amsterdam Nieuw-West. Foto: Marjori Hong (www.gefladder.nl). Terras Oostoever aan de noordoostelijke punt van de Sloterplas. Foto: Erik Swierstra.

Datum:
Tijd: