• This event has passed.

Vaartocht door Amsterdam Nieuw-West

18 June, 2016 | 13:30 - 16:30

| € 12.50

In samenwerking met Natuur- en Milieueducatie Nieuw-West organiseert het Van Eesteren Museum in 2016 opnieuw een reeks vaartochten, ditmaal op de zaterdagen. Amsterdam Nieuw-West is een prachtig groen en waterrijk stadsdeel. Bij de aanleg van de Westelijke Tuinsteden als onderdeel van het Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam, is letterlijk geld in het water gestoken. De kades en bruggen zijn misschien wel de best vormgegeven delen van het gebied. Vanaf het water zie je dat nog beter.

Tijdens de tocht is ruim aandacht voor natuur, kunst en cultuur, maar ook voor watermanagement, stedenbouwkundige geschiedenis, sport en nog veel meer. Met Wouter van der Wulp als gids vaart het bootje vanaf de stadsboezem, over de blikverwijdende Sloterplas naar de ‘Natureluur’ voor een tussenstop. De tocht eindigt bij ‘Café Buiten’.

Data: Zaterdag 23 april, 14 mei, 18 juni, 9 juli, 3 september, 24 september en 29 oktober 2016.
Vertrektijd: 13:30 uur (graag al om 13:15 aanwezig zijn in het museum).
Eindtijd: circa 16:30 uur (N.B. eindtijd bij benadering, tocht kan uitlopen)
Startlocatie: Van Eesteren Museum, Burgemeester De Vlugtlaan 125; Slotermeer.
Eindpunt: Café Buiten (bij eindpunt tram 7 en 14) – 10 à 15 minuten lopen naar het museum).
Kosten: € 12,50; inclusief pauze-arrangement.

Tickets

Kinderen onder de 12 kunnen niet mee. Het is een open boot met aluminium banken en wij adviseren u om regen- of zonbescherming mee te nemen en eventueel een kussentje.

Vaartocht Van Eesteren Museum door Amsterdam Nieuw-West. Foto: Marjori Hong (www.gefladder.nl).Terras Oostoever aan de noordoostelijke punt van de Sloterplas. Foto: Erik Swierstra.

Date:
18 June, 2016