• This event has passed.

Workshop Zeitgeist Bauhaus

25 October Fri | 14:00 - 15:30

|Recurring Event (See all)

One event on 25 August, 2019 at 14:00

One event on 25 October, 2019 at 14:00

One event on 27 October, 2019 at 14:00

| €7,50

Workshop voor families; ouders, kinderen, opa’s en oma’s
Kom in de herfstvakantie met je familie naar een inspirerende workshop in het Van Eesteren Museum. De workshop waarbij we de tijdgeest van het Bauhaus willen oproepen door het maken van creatieve constructies en composities.

Aan het Bauhaus doorliepen de studenten onder toezicht van toonaangevende kunstenaars als Johannes Itten, László Moholy-Nagy en Paul Klee, een nieuw soort curriculum. Eerst kregen ze voorbereidende lessen over het gebruik van kleuren en diverse materialen. Vervolgens konden de studenten kiezen uit een breed scala aan workshops: bijvoorbeeld schilderen en architectuur, maar ook keramiek, beeldhouwen, meubilair, glasbewerking en boekbinden. Hierbij was er veel ruimte voor zelfontplooiing. Studenten werden aangemoedigd gebaande paden te verlaten en met uiteenlopende vormen en materialen te werken om zo hun eigen creativiteit te verkennen.

Tijdens deze workshop proberen we ook ieders creativiteit aan te spreken om tot mooie Bauhaus-creaties te komen. Wij gaan aan de slag met materialen als papier, rubber, hout, karton, plexiglas enz. Laat je fantasie de vrije loop en voel je voor even student aan het Bauhaus.

Verwonder je over je eigen creativiteit, leer dat je meer kunt dan je denkt, en vooral: geniet van elkaars creativiteit en gezelschap!

Datum: 25 oktober en 27 oktober
Starttijd: 14.00uur
Eindtijd: 15.30uur
Locatie: Van Eesteren Paviljoen, Noordzijde 31, Amsterdam
Prijzen: € 7,50 (volwassenen) / € 4,00 (kinderen t/m 12 jaar) / Met Stadspas € 4,00 korting p.p.
De prijs van de workshop is inclusief de entree voor de tentoonstelling Zeitgeist Bauhaus in het Van Eesteren Paviljoen.

Koop Tickets

Date: