• This event has passed.

Van Eesteren Gesprek: Vrouwen in een mannenwereld – Uitgesteld

26 March Thu | 20:00 - 22:00

Het is 2020 en dat is te merken: de maatschappij zet steeds meer vraagtekens achter het grote verschil in rechten tussen man en vrouw. Het Van Eesteren Museum buigt zich over de vrouwenemancipatie in de architectuur in teken van maart vrouwenmaand.

Architectuurhistoricus Charlotte Thomas en kunsthistoricus Nikki Manger formuleren hier antwoorden op tijdens de lezing ‘Vrouwen in de bouw’. Ze vertellen over de rol van vrouwen in een vrij mannelijke wereld, met voorbeelden van powervrouwen uit de Nederlandse architectuurgeschiedenis. Van M. Staal-Kropholler, Jakoba Mulder, Cora Nicolaï-Chaillet  tot Francine Houben passeren de revue. Zoals bekend werkte Jakoba Mulder jarenlang samen met Cornelis van Eesteren en zij was bepalend voor de ruimtelijke kwaliteit van de tuinstad. Ook interieurarchitect Cora Nicolaï-Chaillet was toonaangevend, zij het op een ander schaalniveau,  bij een Stichting waarover het Van Eesteren Museum vaak vertelt: de Stichting Goed Wonen.

Datum: dit gesprek stond gepland voor 26 maart 2020, maar is uitgesteld. De nieuwe datum wordt later bekendgemaakt via deze website.
Tijd: 20.00 – 22.00 uur | 19.30 uur inloop
Locatie: Van Eesteren Museum