• This event has passed.

Van Eesterengesprek #41: Atlas Westelijke Tuinsteden Amsterdam 2.0

25 March, 2015 | 20:00 - 22:00

| €5,00

In 2008 verscheen de Atlas Westelijke Tuinsteden Amsterdam van Ivan Nio, Arnold Reijndorp en Wouter Veldhuis. Het thema van de Atlas was de geplande en de geleefde Westelijke Tuinsteden. Aan de hand van uitgebreide observaties, interviews met bewoners en ruimtelijke analyses werden de ruimtelijke praktijken van bewoners in kaart gebracht. Dat leverde meer complexe en gelaagde beelden van de Westelijke Tuinsteden op dan de indrukken van bezoekers die er meestal maar af en toe komen en van professionals die een wijk vooral kennen uit statistieken of via hun eigen projecten. De Atlas bood zicht op de leefwerelden van verschillende groepen bewoners en op de eigen stedelijkheid van Nieuw-West.

Op initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en met medewerking van het stadsdeel Nieuw-West werken de auteurs momenteel aan een tweede editie van de Atlas. Hoe staan de Westelijke Tuinsteden er zeven jaar later voor? Wat zijn de resultaten van diverse vernieuwingsoperaties in relatie tot de sociaal-culturele en economische dynamiek en de cultuurhistorie? Wat voor een stad is Nieuw-West eigenlijk geworden?

De lezing wordt gegeven door Ivan Nio, sociaal-geograaf en bestuurslid van het Van Eesteren Museum. Na afloop geeft Elise Bos Eyssen, adviseur economie voor stadsdeel Nieuw-West, als co-referaat een inhoudelijke reactie op de lezing.

Datum: woensdag 25 maart
Tijd: 20.00-21.30 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Locatie: Burgemeester de Vlugtlaan 125; Amsterdam-Slotermeer
Kosten: € 5,00

Koop tickets

De maandelijkse Van Eesterengesprekken in Slotermeer zoomen in op het erfgoed van Van Eesteren en op de huidige tentoonstelling. Enkele sprekers houden een presentatie over het thema van de avond, waarna er gelegenheid is voor vragen en discussie. Bewoners, geïnteresseerden en professionals treffen elkaar hier graag. De avonden vinden meestal plaats op woensdag in het museum of op een andere locatie die een relatie heeft met het onderwerp. Van de meeste Van Eesterengesprekken zijn verslagen gemaakt in de vorm van een cahier.

Date:
25 March, 2015