• This event has passed.

Zondag 12 maart – Van Eesterengesprek #57
Mien Ruys – Zoeken naar de heldere lijn
Gastspreker: Leo den Dulk

Mien Ruys geldt als een van de meest vooraanstaande Nederlandse tuin- en landschapsarchitecten die in de 20ste eeuw in brede kring bekendheid genoot. In het buitenland wordt zij gezien als een van de belangrijke vertegenwoordigers van de moderne stroming in de tuin- en landschapsarchitectuur. Ook in de Amsterdamse tuinsteden was én is haar werk in het straatbeeld terug te zien.

Hoe Mien Ruys zich ontwikkelde, zich onderscheidde van tijdgenoten en hoe haar werk is ingebed in de historische ontwikkelingen, vormt het onderwerp van het dit najaar te verschijnen boek ‘Zoeken naar de heldere lijn, Mien Ruys, tuinarchitect 1904-1999‘, geschreven door Leo den Dulk. Tijdens dit Van Eesterengesprek komt hij hierover vertellen. Daarbij besteedt hij, deels gebaseerd op haar dagboeken, ruime aandacht aan haar persoonlijke leven als krachtige vrouw in een snel veranderende wereld.

Leo den Dulk (1951) onderzoekt, publiceert en geeft lezingen over verschillende onderwerpen met als zwaartepunt de geschiedenis van tuin- en landschapsarchitectuur.

Datum: zondag 12 maart 2017
Tijd: 15:00 uur; duur Van Eesterengesprek circa twee uur.
Locatie: Van Eesteren Museum, Burgemeester De Vlugtlaan 125; Slotermeer.
Kosten: € 5,00 incl. drankje

Koop kaarten

Expositie
Nog tot eind maart is in het Van Eesteren Museum de expositie ‘Het Groen en de Tuinsteden’ te zien. Wat zijn de gedachten achter al dit groen in de Westelijke Tuinsteden? De expositie gaat ook in op het gedachtengoed en de tuinen van Mien Ruys.

Date:
12 March, 2017