• This event has passed.

7 October, 2014 | 20:00 - 22:00

| €5,00

Van Eesterengesprekken, nu ook over Buitenveldert
‘Ontmoet Van Eesteren in Buitenveldert’. Dat kan dit najaar ook bij de Van Eesterengesprekken. In het huis van ontmoeting en inspiratie ‘De Nieuwe Poort’ aan de Zuidas zijn vier gesprekken gepland over Buitenveldert. Interessant voor bewoners, professionals en andere Buitenveldert-geïnteresseerden en -belanghebbenden. Na de inleidingen door de sprekers is er alle gelegenheid voor vragen en discussie.

“Als je werkelijk wilt weten hoe ik het Algemeen Uitbreidingsplan bedoeld heb, dan moet je in Buitenveldert gaan kijken,” is een gevleugelde uitspraak van Cornelis van Eesteren. Hij woonde er zelf tot op hoge leeftijd en naar volle tevredenheid.

Dinsdag 7 oktober – Mensen in Buitenveldert: de demografische ontwikkeling van een wijk
Wie woonden en wonen in Buitenveldert? Wat zijn de trends? Wat zijn de succesfactoren voor het wonen in Buitenveldert? Wie wonen er straks? Voor wie is Buitenveldert geschikt? Sprekers: Jeroen Slot, directeur bureau Onderzoek en Statistiek gemeente Amsterdam. Carlinde Adriaanse, stadsociologe gepromoveerd op na-oorlogse succeswijken. Zij deed ook onderzoek in Buitenveldert.

Data:
16 september – Succesfactoren en het ontstaan van Buitenveldert
7 oktober – Mensen in Buitenveldert: bevolking nu en straks
18 november – Openbare ruimte: het wezen van groen in Buitenveldert
9 december – Toekomst van Buitenveldert

Tijden: dinsdagen van 20.00 tot 21.30 uur (inloop 19.30 uur)
Locatie: De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2-8, 1082 MD Amsterdam (Zuidas)
Kosten: € 5,00

Koop tickets

Ouderen in Buitenveldert. Foto: © NRC / Maurice Boyer. Gijsbrecht van Aemstelpark. Ommuurde open ruimtes in talud van genoemd park in het oostelijk deel van parkeiland Enzerinck t.h.v. (ca.) De Kamp nr. 3 (niet zichtbaar) en gezien naar huizenrijen Wildenborch, Kiefskamp en Slangenburg (vlnr.). Augustus 1965. Foto: Archief van de Dienst Ruimtelijke Ordening.

Date:
7 October, 2014