• Dit event is voorbij.

Wandelexcursie Buitenmuseum Slotermeer

24 maart | 13:30 - 15:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk allemaal)
Elke week op Vrijdag en Zaterdag
| €7.50

Wandel onder leiding van een gids door het buitenmuseum van het Van Eesterenmuseum. Ontdek dit ‘levend’ openluchtmuseum, met een ‘collectie’ bestaande uit woningen, plantsoenen, winkels, parken, pleinen en straten. Vanaf 1951 werd Slotermeer gebouwd, de eerste Amsterdamse Tuinstad buiten de Ringspoorbaan. Het gemeentelijk beschermd stadsgezicht rondom de Burgemeester de Vlugtlaan is een hoogtepunt in de naoorlogse stedenbouw en architectuur.

Het Van Eesterenmuseum laat je kennismaken met het cultuurhistorisch erfgoed van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren. De vernieuwende stedenbouwkundige en architectonische ideeën braken met het traditionele gesloten bouwblok met doorlopende straatwanden. De oude chaotische stad met slecht gebouwde, onhygiënisch woningen maakte plaats voor licht, lucht en ruimte. De bijzondere ruimtelijke is nog altijd voelbaar, en is vooral in Slotermeer bijzonder gaaf gebleven.

Datum: iedere vrijdag en zaterdag en de eerste zondag van de maand
Vertrektijd: 13:30 uur; duur excursie circa anderhalf uur
Startlocatie: Van Eesterenmuseum, Burgemeester De Vlugtlaan 125; Slotermeer
Aantal deelnemers: maximaal 15

Tickets: € 10,00, inclusief een kopje koffie of thee
Korting: € 7,50 met CJP/Stadspas/65+/EenBetereStad-ticket
Combitickets Wandeling Buitenmuseum + Bezoek Museumwoning:
€ 12,50, inclusief een kopje koffie of thee.
Korting: € 10,00 met CJP/Stadspas/65+/EenBetereStad-ticket
Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Koop tickets

De wandelingen gaan altijd door, ongeacht het weer. Speciale Van Eesterenparaplu’s zijn beschikbaar.

Woonblok aan de Speelmanstraat en het Gerbrandypark. Ontworpen door archictectenbureau Evers & Sarlemijn. Foto: Victorien Koningsberger.

Datum:
Tijd: