Wandeling Buitenmuseum

26 oktober | 13:00 - 14:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 1:00pm on zondag, donderdag, vrijdag en zaterdag, repeating until 31 December, 2017

| €12,50
Wandeling met gids door Buitenveldert. Foto: Erik Swierstra.

Tijdens deze wandeling loop je onder begeleiding van een gids door de Tuinstad Slotermeer, het buitenmuseum van het Van Eesteren Museum. In dit levende openluchtmuseum ontdek je hoe de idealen van ‘licht, lucht en ruimte’ vorm hebben gekregen.

Slotermeer is vanaf 1951 gebouwd en werd ontworpen door de stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren. Het is de eerste Amsterdamse Tuinstad buiten de Ringspoorbaan. Dit gemeentelijk beschermd stadsgezicht rondom de Burgemeester de Vlugtlaan vormt een architectonisch en stedenbouwkundig hoogtepunt uit de wederopbouwperiode na de Tweede Wereldoorlog.

Het startpunt van de wandeling is het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas.

Over het museum

Het Van Eesteren Museum laat je kennismaken met het cultuurhistorisch erfgoed van Cornelis van Eesteren (1897-1988). Zijn vernieuwende ideeën over hoe een stad eruit moest zien, betekenden destijds een breuk met het traditionele gesloten bouwblok en doorlopende straatwanden. In Slotermeer is nog goed te zien hoe hij in de jaren van schaarste en woningnood kans zag iedere Amsterdammer een goede woonomgeving te bieden.

Koop tickets

Architectuurwandeling Buitenveldert. Foto: Victorien Koningsberger. Vrijwilliger Christiaan met Basisschool-scholieren in het Buitenmuseum. Foto: Victorien Koningsberger. Gastvrouwen Van Eesteren Museum. Foto: Victorien Koningsberger. Gids Leo geeft uitleg over het Van Eesteren Museum.

Datum:
Tijd: