Loading Events

« Alle activiteiten

Zomertentoonstelling Droomhuis

1 July Wed - 16 August Sun

Van 1 juli t/m 16 augustus 2020 is in het Van Eesteren Museum de speciale zomertentoonstelling Droomhuis te zien. Met alle inzendingen van de ontwerpwedstrijd Droomhuis, die het museum van begin mei t/m 21 juni houdt voor basisschoolleerlingen.

De speciale zomertentoonstelling Droomhuis in het Van Eesteren Museum toont alle inzendingen van de ontwerpwedstrijd Droomhuis, die het museum van begin mei tot 21 juni 2020 houdt voor basisschoolleerlingen. De wedstrijd is opgezet omdat het museum graag wil weten wat deze kinderen van hun eigen huis vinden. Zeker nu ze als gevolg van de coronamaatregelen veel thuis zijn. Hebben ze daar een eigen plekje? Kunnen zij zich er goed bewegen? Of dromen ze van een mooier, groter of slimmer ingedeeld huis? Het Van Eesteren Museum roept kinderen daarom op een droomhuis te maken en in te zenden. Ze kunnen dat op verschillende manieren doen: in 2D of in 3D (met materialen of digitaal met een computer), door zelf te ontwerpen of door een bestaand (droom)huis na te tekenen. Een vakkundige jury kiest de vijf mooiste inzendingen, die elk een prijs krijgen. Maar ook alle andere inzendingen zullen vanaf 1 juli 2020 worden getoond in deze speciale zomertentoonstelling.

Zichtbaar
In lijn met landelijk beleid inzake het coronavirus (COVID-19) is het Van Eesteren Museum tijdelijk gesloten voor bezoekers. Vooralsnog tot 1 juni 2020. De tentoonstelling Droomhuis wordt sowieso opgesteld in het Van Eesteren Paviljoen. Als het ook na 1 juli nog niet mogelijk is om bezoekers te ontvangen in het paviljoen, dan zal de tentoonstelling in ieder geval van buitenaf te bewonderen zijn. De grote ramen van het paviljoen geven het gebouw een open uitstraling én bieden van buiten goed zicht op de tentoonstelling binnen.

Zie hier meer informatie over de ontwerpwedstrijd Droomhuis.

Wanneer: 1 juli t/m 16 augustus 2020
Tijd: indien het museum bezoekers mag ontvangen, elke do t/m zo, 12.00-17.00 uur
Waar: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31 te Amsterdam
Kosten: € 2,50 / gratis voor Stadspas & kinderen t/m 12 jaar
Tickets: verkrijgbaar aan de balie van het museum


Details

Start:
1 July Wed
End:
16 August Sun

Venue

Van Eesteren Paviljoen
Noordzijde 31
Amsterdam,1064 GV
Website:
www.vaneesterenmuseum.nl
van Eesteren Museum