23 maart is het Kunstschooldag

Op vrijdag 23 maart 2018 ontvangt het Van Eesteren Museum diverse scholen in het kader van Kunstschooldag(en), een jaarlijks terugkerend cultureel festijn voor leerlingen van groep 8. In het Van Eesteren Paviljoen maken de kinderen kennis met het cultuurhistorisch erfgoed van architect en stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren. Ze horen onder andere over de bijzondere opzet van de Westelijke Tuinsteden, het huidige Amsterdam Nieuw-West.

Kunstschooldag
Jaarlijks organiseren de Amsterdamse kunstinstellingen de kunstschooldag om leerlingen van alle basisscholen in Amsterdam uit te nodigen in musea, bij theatervoorstellingen en concerten. Ze hebben allemaal een speciaal programma, om de Amsterdamse jeugd op een leuke manier kennis te laten maken met wat Amsterdam te bieden heeft op cultureel gebied.

Het Van Eesteren Museum wenst alle leerlingen, meesters en juffen veel plezier!

Educatie in het Van Eesteren Museum
Op 23 maart zit het programma in het Van Eesteren Museum al vol met leerlingen van scholen in Amsterdam, maar we bieden door het hele jaar educatieve bezoeken aan. Interesse om met je school, klas of leerlingen langs te komen bij het Van Eesteren Museum? Kijk dan even op onze educatie-pagina voor meer informatie.

Presentatie Coalitie-akkoord Van Eesteren Paviljoen, Foto: Luuk Kramer