eerste_paal_event
2 januari 2017

Vier mee! – Start bouw Van Eesteren Paviljoen

Het fundament voor het Van Eesteren Paviljoen is bijna gelegd. Het Van Eesterenmuseum wil dit bijzondere moment niet onopgemerkt voorbij laten gaan en nodigt iedereen uit om de start van de bouw op vrijdag 27 januari 2017, 16.00 uur, feestelijk mee te vieren.

Lees meer
Doorkijkje vanuit het centrum naar de zonbeschenen helling van de Dousberg, in het open landschap ten westen van Pottenberg.
22 december 2016

Van Eesterengesprek #56: Groen erfgoed

Hoe om te gaan met groen erfgoed uit de tijd van de wederopbouw? Tijdens het Van Eesterengesprek #56 op donderdag 26 januari 2017 staat deze vraag centraal. Landschapsarchitect Jacqueline Verhees is gastspreker.

Lees meer
servies
18 december 2016

Kopje koffie in stijl

Het gaat goed met de voorbereidingen voor ons museumpaviljoen aan de Sloterplas. Ondertussen verzamelen we al huisraad voor de inrichting. Van Kees Slegt en Ingeborg Kurpershoek kregen we hun hele verzameling MOSA servies, wel vijf verhuisdozen vol!

Lees meer
Bouwrijp maken terrein Van Eesteren Paviljoen aan de Noordzijde van de Sloterplas; 14 december 2016. Foto: Erik Swierstra.
16 december 2016

Paviljoen: van tekentafel naar bouwplaats!

De kurk kan van de fles. Na lang zoeken naar financiering, aanscherpen van het ontwerp en het vinden van een gedegen aannemer, die het ook nog eens voor de juiste prijs moest kunnen maken, is het eindelijk zover..

Lees meer
Kierkegaardstraat in Slotermeer. Foto: Hedwig van der Heiden.
2 december 2016

Expositie over het Groen in de Tuinsteden

De Westelijke Tuinsteden zijn groen geworden en hoe! Je kunt het allemaal gratis bekijken in het binnenmuseum. De expositie ‘Het Groen in de Tuinsteden’ is nog tot het voorjaar 2017 te zien.

Lees meer
Nieuw-West Parkstad of Stadswijk_
25 november 2016

Nieuw-West: Parkstad of Stadswijk

Acht jaar na publicatie van de Atlas Westelijke Tuinsteden Amsterdam opnieuw een prikkelende analyse van de ontwikkelingen in een van de grootste stadsuitbreidingen van Nederland in de twintigste eeuw. Wat is er veranderd in de afgelopen jaren?

Lees meer
Schotse hooglander in de Oeverlanden Noord. Foto: Hans Bootsma.
25 november 2016

Van Eesterengesprek #55: de Stadswildernis

Gastspekers tijdens het Van Eesterengesprek #55 op donderdag 15 december zijn landschapsarchitecten Pieter Boekschooten en Philomene van der Vliet. Ze zullen vertellen over de ruige groengebieden in Amsterdam Nieuw-West.

Lees meer
'De Verfdoos', Lodewijk van Deysselstraat, 1957. Foto: Stadsarchief Amsterdam.
10 november 2016

Buurtwandeling & Bezoek Museumwoning

Beleef op zaterdag 12 november de jaren ’50 met een bezoek aan de museumwoning én de buurtwandeling door Slotermeer. Vanaf het Van Eesterenmuseum is met een gids een anderhalf uur durende ontdekkingstocht door

Lees meer
Max van den Berg en Cornelis van Eesteren op het afscheid van ir. Blaauw in 1976.
2 november 2016

Nieuw: ‘Jongens maak het maar mooi’

Afgelopen jaren schreef Max van den Berg aan zijn memoires. Zijn boek, ‘Jongens maak het maar mooi’ is een persoonlijk verhaal, met prachtige inzichten in de werkwijze van veranderende diensten en politieke ..

Lees meer
Jong geleerd is oud gedaan, op de foto Annemieke Langendoen als Tuinstadkind in Osdorp.
28 oktober 2016

Van Eesterengesprek #54 over binnenhoven

De Westelijke Tuinsteden zijn rijk aan groene binnenhoven. Groenbedrijf Van der Tol speelt sinds jaar en dag een grote rol. Gastspeker donderdag 24 november is ontwerpster Annemieke Langendoen, opgegroeid als Tuinstadkind in Osdorp.

Lees meer
Museumnacht bij het Van Eesterenmuseum
12 oktober 2016

Museumnacht 2016

Tijdens de Museumnacht op 5 november gaan de deuren van De Vlugt open. Het Van Eesterenmuseum verwelkomt de nachtelijke bezoekers samen met ICKamsterdam, KunstWest, Lloyd’s open stage, Westside café en Zina platform. Beleef er een avond vol ..

Lees meer
Portret Jakoba Mulder door Willen den Ouden
11 oktober 2016

Opening expositie Het Groen en de Tuinsteden

De verkennende expositie ‘Het Groen en de Tuinsteden’ wordt geopend op vrijdag 21 oktober door wethouder Ronald Mauer. Landschapsarchitect Pieter Boekschooten vertelt vervolgens over de groene kracht van Amsterdam Nieuw-West. Wees welkom!

Lees meer
van Eesteren Museum