Kierkegaardstraat in Slotermeer. Foto: Hedwig van der Heiden.
2 december 2016

Expositie over het Groen in de Tuinsteden

Tijdens de aanleg werd 1000 ha bouwgrond opgespoten en gingen in 1961 de eerste bomen in de grond. De Westelijke Tuinsteden zijn daadwerkelijk groen geworden en hoe! Je kunt het allemaal gratis bekijken in het binnenmuseum. De expositie ‘Het Groen in de Tuinsteden’ is nog tot het voorjaar 2017 te zien.

Lees meer
'De Verfdoos', Lodewijk van Deysselstraat, 1957. Foto: Stadsarchief Amsterdam.
10 november 2016

Buurtwandeling & Bezoek Museumwoning

Beleef op zaterdag 12 november de jaren ’50 met een bezoek aan de museumwoning én de buurtwandeling door Slotermeer. Vanaf het Van Eesterenmuseum is met een gids een anderhalf uur durende ontdekkingstocht door

Lees meer
Locatie paviljoen aan de Sloterplas
2 november 2016

Paviljoen: van tekentafel naar bouwplaats!

De kurk kan van de fles. Na lang zoeken naar financiering, aanscherpen van het ontwerp en het vinden van een gedegen aannemer, die het ook nog eens voor de juiste prijs moest kunnen maken, is het eindelijk zover..

Lees meer
Max van den Berg en Cornelis van Eesteren op het afscheid van ir. Blaauw, 1976
2 november 2016

Nieuw: ‘Jongens maak het maar mooi’

Afgelopen jaren schreef Max van den Berg aan zijn memoires. Zijn boek, ‘Jongens maak het maar mooi’ is een persoonlijk verhaal, met prachtige inzichten in de werkwijze van veranderende diensten en politieke verhoudingen in een turbulente tijd ..

Lees meer
Nieuw-West Parkstad of Stadswijk_
2 november 2016

Nieuw-West: Parkstad of Stadswijk

Acht jaar na publicatie van de Atlas Westelijke Tuinsteden Amsterdam opnieuw een prikkelende analyse van de ontwikkelingen in een van de grootste stadsuitbreidingen van Nederland in de twintigste eeuw. Wat is er veranderd in de afgelopen jaren?

Lees meer
Jong geleerd is oud gedaan, op de foto Annemieke Langendoen als Tuinstadkind in Osdorp.
28 oktober 2016

Van Eesterengesprek #54 over binnenhoven

De Westelijke Tuinsteden zijn rijk aan groene binnenhoven. Groenbedrijf Van der Tol speelt sinds jaar en dag een grote rol. Gastspeker donderdag 24 november is ontwerpster Annemieke Langendoen, opgegroeid als Tuinstadkind in Osdorp.

Lees meer
Museumnacht bij het Van Eesterenmuseum
12 oktober 2016

Museumnacht 2016

Tijdens de Museumnacht op 5 november gaan de deuren van De Vlugt open. Het Van Eesterenmuseum verwelkomt de nachtelijke bezoekers samen met ICKamsterdam, KunstWest, Lloyd’s open stage, Westside café en Zina platform. Beleef er een avond vol ..

Lees meer
Portret Jakoba Mulder door Willen den Ouden
11 oktober 2016

Opening expositie Het Groen en de Tuinsteden

De verkennende expositie ‘Het Groen en de Tuinsteden’ wordt geopend op vrijdag 21 oktober door wethouder Ronald Mauer. Landschapsarchitect Pieter Boekschooten vertelt vervolgens over de groene kracht van Amsterdam Nieuw-West. Wees welkom!

Lees meer
Museum Het Schip
1 oktober 2016

Samenwerken begint bij kennismaken

Samenwerken moet je gewoon doen, en het begint bij kennismaken. Daarom toog het Van Eesterenmuseum afgelopen zondag met zo’n 45 medewerkers naar Museum Het Schip en ARCAM voor ons jaarlijks teamuitje.

Lees meer
De groene kracht, de transformatie van de Westelijke Tuinsteden Amsterdam, Yttje Feddes, 2011.
28 september 2016

Van Eesterengesprek: De groene kracht

Wat voor stad hadden de ontwerpers halverwege de vorige eeuw voor ogen; wat kwam ervan terecht en hoe kun je de groene eigenschappen benutten en versterken bij de huidige stedelijke vernieuwingen? Op 27 oktober vertelt Yttje Feddes

Lees meer
Martine Sandifort en Alex Klaassen in de Van Eesteren Museumwoning, in de NTR televisieserie Welkom in de jaren 60. September 2016.
2 september 2016

Welkom in de Jaren 60

Welkom in de jaren 60! Herkennen jullie deze woning? Zaterdagmiddag ‘live’ te bezoeken in Amsterdam Slotermeer en ’s avonds thuis op je beeldbuis, mieters! Het Van Eesterenmuseum heeft meegewerkt aan dit televisieprogramma ..

Lees meer
van Eesteren Museum