Geplaatst op: 26 april 2017

Noordoever Sloterplas beschermd stadsgezicht

De Gemeente Amsterdam wil de Noordoever van de Sloterplas aanwijzen als beschermd stadsgezicht. De aanwijzing van een gebied tot een beschermd gezicht is een erkenning van uitzonderlijke cultuurhistorische en stedenbouwkundige waarden.

Lees meer
Geplaatst op: 19 april 2017

Kan alles erfgoed zijn?

Op 11 mei onderzoeken Platform VOER en het Van Eesterenmuseum in een multidisciplinaire publieksbijeenkomst naar alternatieve vormen voor het vastleggen en waarderen van de betekenis van plekken. Kan alles in potentie erfgoed zijn?

Lees meer
Geplaatst op: 13 april 2017

Doe mee, steun het Van Eesteren Paviljoen

Draag het paviljoen, het Van Eesteren Museum, de Sloterplas, de Westelijke Tuinsteden of je eigen buurt een warm hart toe! We hebben leuke beloningen voor je in petto zoals je eigen stoel als stamgast, een speciaal t-shirt en exclusieve rondleidingen.

Lees meer
Geplaatst op: 11 april 2017

Van Eesteren Paviljoen begint vorm te krijgen

In maart zetten timmerlieden de houten opbouw in elkaar en werd het paviljoen aan de noordoever van de Amsterdamse Sloterplas in korte tijd een concreet bouwwerk. In de laatste week van maart werden de vensters geplaatst. Het Paviljoen is nu glasdicht. In april werd de vloer gestort.

Lees meer
Geplaatst op: 9 april 2017

Met de bus door ‘Een Betere Tuinstad’

Ga mee met de vintage NZH-bus op busexcursie door de Westelijke Tuinsteden. Deze middag zoef je comfortabel en met een goed geïnformeerde gids langs de stedelijke en architectonische hoogtepunten van vroeger, nu én toekomst.

Lees meer
Geplaatst op: 7 april 2017

Randprogramma bij ‘Een Betere Stad’

Tijdens de tentoonstelling ‘Een Betere Stad’ in gebouw De Bazel zorgt het Van Eesterenmuseum voor het uitgebreide randprogramma. Bekijk dit voorjaar het resultaat van het AUP in het echt te voet, per fiets, per boot of bus.

Lees meer
Geplaatst op: 29 maart 2017

Van Eesteren Paviljoen Avond

Donderdagavond 13 april staat in het teken van het Van Eesteren Paviljoen. Eerst de kick-off van de officiële crowdfundactie én de opening van de tentoonstelling over ons nieuwe buitenverblijf aan de Sloterplas. ’s Avonds kan bij Westside gedineerd worden en gaan we in gesprek met de architect van het paviljoen.

Lees meer
Geplaatst op: 29 maart 2017

In gesprek over het Van Eesteren Paviljoen

Het Van Eesteren Paviljoen dat momenteel wordt gebouwd, is ontworpen door Korteknie Stuhlmacher Architecten. Zij werkten de afgelopen vijf jaar aan verschillende ontwerpen. In dit Van Eesterengesprek #59 op donderdagavond 13 april gaat Mechthild Stulhmacher in op het ontstaan van hun ontwerp.

Lees meer
Geplaatst op: 10 maart 2017

Vacature communicatiemedewerker

Half oktober gaan de deuren open van het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas. Mede daarom is het Van Eesterenmuseum op zoek naar een communicatie-medewerker voor 4 à 8 uur per week. Heb je interesse en wil je meer weten?

Lees meer
Geplaatst op: 22 februari 2017

Een Betere Stad

In gebouw De Bazel aan de Vijzelstraat 32 is van 17 maart tot 16 juli de tentoonstelling ‘Een Betere Stad’ te zien. Over de realisatie van het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) uit de jaren dertig. Bekijk met het Van Eesterenmuseum het resultaat van het AUP in het echt te voet, per fiets, per boot of bus.

Lees meer
Geplaatst op: 6 februari 2017

Mien Ruys – Zoeken naar de heldere lijn

De expositie ‘Het Groen en de Tuinsteden’ gaat ook in op het gedachtengoed en de tuinen van Mien Ruys. Het Van Eesterengesprek #57 op zondag 12 maart staat in het teken van vooraanstaande Nederlandse tuin- en landschapsarchitecte.

Lees meer
Geplaatst op: 27 januari 2017

Bouwbord Van Eesteren Paviljoen onthuld

Op vrijdagmiddag 27 januari 2017 is tijdens een druk bezochte bijeenkomst het gele bouwbord aan de Noordzijde voor het Van Eesteren Paviljoen onthuld. Na enige toespraken werd door het trekken aan enkele touwen het bord zichtbaar. Ook droeg de stadsdeeldichter een toepasselijk gedicht voor.

Lees meer
van Eesteren Museum