Van Eesteren Gesprekken

Van Eesterengesprekken in Nieuw-West
De maandelijkse Van Eesterengesprekken in Slotermeer zoomen in op het erfgoed van Van Eesteren en op de huidige tentoonstelling. Enkele sprekers houden een presentatie over het thema van de avond, waarna er gelegenheid is voor vragen en discussie. Bewoners, geïnteresseerden en professionals treffen elkaar hier graag. De avonden vinden meestal plaats op woensdag in het museum of op een andere locatie die een relatie heeft met het onderwerp. Kijk voor meer informatie over het eerstvolgende Van Eesterengesprek in de agenda.

Van Eesterengesprekken, in 2014 ook over Buitenveldert
De Van Eesterengesprekken aan de Zuidas gaan over Buitenveldert. Ook wel de meest succesvolle naoorlogse wijk van Nederland genoemd. Thema’s zijn: Hoe is Buitenveldert ontstaan? Wie wonen er nu en straks? Het belang van het groen en de openbare ruimte. Interessant voor bewoners, professionals en andere Buitenveldert-geïnteresseerden en -belanghebbenden. Na de inleidingen door de sprekers is er alle gelegenheid voor vragen en discussie. De gesprekken vinden plaats in het huis van ontmoeting en inspiratie De Nieuwe Poort aan de Zuidas.

‘Als je werkelijk wilt weten hoe ik het Algemeen Uitbreidingsplan bedoeld heb, dan moet je in Buitenveldert gaan kijken,’ is een gevleugelde uitspraak van de stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren. Hij woonde er zelf tot op hoge leeftijd en naar volle tevredenheid.

Verslag Van Eesterengesprek in Buitenveldert #3
– Openbare ruimte – het naoorlogs groen in Buitenveldert

Verslag Van Eesterengesprek in Buitenveldert #2
– Mensen van Buitenveldert

Verslag Van Eesterengesprek in Buitenveldert #1
– Het ontstaan van Buitenveldert

Van Eesterengesprek over de groene Westelijke Tuinsteden. Foto: Victorien Koningsberger.Van Eesterengesprek met Jeroen Schilt van BMA.