Wandeling Buitenmuseum 13.00 – 14.30 uur

Tijdens deze wandeling loop je onder begeleiding van een gids door de Tuinstad Slotermeer, het buitenmuseum van het Van Eesteren Museum. In dit levende openluchtmuseum ontdek je hoe de idealen van ‘licht, lucht en ruimte’ vorm hebben gekregen.

Slotermeer is vanaf 1951 gebouwd en werd ontworpen door de stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren. Het is de eerste Amsterdamse Tuinstad buiten de Ringspoorbaan. Dit gemeentelijk beschermd stadsgezicht rondom de Burgemeester de Vlugtlaan vormt een architectonisch en stedenbouwkundig hoogtepunt uit de wederopbouwperiode na de Tweede Wereldoorlog.

De Wandeling Buitenmuseum start elke donderdag t/m zondag om 13.00 uur bij het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas. Bij de wandeling zit een kort bezoek aan de Museumwoning inbegrepen.

Koop tickets

Over het museum

Het Van Eesteren Museum laat je kennismaken met het cultuurhistorisch erfgoed van Cornelis van Eesteren (1897-1988). Zijn vernieuwende ideeën over hoe een stad eruit moest zien, betekenden destijds een breuk met het traditionele gesloten bouwblok en doorlopende straatwanden. In Slotermeer is nog goed te zien hoe hij in de jaren van schaarste en woningnood kans zag iedere Amsterdammer een goede woonomgeving te bieden.

Woonblok aan de Speelmanstraat en het Gerbrandypark. Ontworpen door archictectenbureau Evers & Sarlemijn. Foto: Victorien Koningsberger.