Geplaatst op: 29 maart 2017

Van Eesteren Paviljoen Avond op 13 april 2017

Hierbij nodigen je we uit voor de Van Eesterenavond op donderdag 13 april. Deze avond staat in het teken van ons nieuwe Van Eesteren Paviljoen. Eerst de kick-off van de officiële crowdfundactie voor de inventaris voor het café gedeelte van het paviljoen én de opening van de tentoonstelling over ons nieuwe buitenverblijf aan de Sloterplas.

Lees meer
Geplaatst op: 29 maart 2017

Van Eesterengesprek ‘Van Eesteren Paviljoen’

Het Van Eesteren Paviljoen dat momenteel wordt gebouwd, is ontworpen door Korteknie Stuhlmacher Architecten. Zij werkten de afgelopen vijf jaar aan verschillende ontwerpen. In dit Van Eesterengesprek #59 op donderdagavond 13 april 2017 gaat Mechthild Stulhmacher in op het ontstaan van hun ontwerp.

Lees meer
Geplaatst op: 16 maart 2017

Randprogramma bij ‘Een Betere Stad’

Tijdens de tentoonstelling ‘Een Betere Stad’ in gebouw De Bazel zorgt het Van Eesterenmuseum voor het uitgebreide randprogramma. Bekijk dit voorjaar het resultaat van het AUP in het echt te voet, per fiets, per boot of bus.

Lees meer
Geplaatst op: 10 maart 2017

Vacature communicatiemedewerker

Half oktober gaan de deuren open van het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas. Mede daarom is het Van Eesterenmuseum op zoek naar een communicatie-medewerker voor 4 à 8 uur per week. Heb je interesse en wil je meer weten?

Lees meer
Geplaatst op: 9 maart 2017

Van Eesteren Paviljoen begint vorm te krijgen

Ruim een maand na het slaan van de palen en de onthulling van het gele bouwbord in januari is de betonnen fundering gelegd en verrijst de houten opbouw. In de loop van maart zetten timmerlieden de houten opbouw in elkaar en begon het Paviljoen in korte tijd een concreet bouwwerk te worden.

Lees meer
Geplaatst op: 2 maart 2017

Met de bus door ‘Een Betere Tuinstad’

Ga mee met de vintage NZH-bus op busexcursie door de Westelijke Tuinsteden. Deze middag zoef je comfortabel en met een goed geïnformeerde gids langs de stedelijke en architectonische hoogtepunten van vroeger, nu én toekomst.

Lees meer
Geplaatst op: 22 februari 2017

Een Betere Stad

In gebouw De Bazel aan de Vijzelstraat 32 is van 17 maart tot 16 juli de tentoonstelling ‘Een Betere Stad’ te zien. Over de realisatie van het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) uit de jaren dertig. Bekijk met het Van Eesterenmuseum het resultaat van het AUP in het echt te voet, per fiets, per boot of bus.

Lees meer
Geplaatst op: 6 februari 2017

Mien Ruys – Zoeken naar de heldere lijn

De expositie ‘Het Groen en de Tuinsteden’ gaat ook in op het gedachtengoed en de tuinen van Mien Ruys. Het Van Eesterengesprek #57 op zondag 12 maart staat in het teken van vooraanstaande Nederlandse tuin- en landschapsarchitecte.

Lees meer
Geplaatst op: 27 januari 2017

Bouwbord Van Eesteren Paviljoen onthuld

Op vrijdagmiddag 27 januari 2017 is tijdens een druk bezochte bijeenkomst het gele bouwbord aan de Noordzijde voor het Van Eesteren Paviljoen onthuld. Na enige toespraken werd door het trekken aan enkele touwen het bord zichtbaar. Ook droeg de stadsdeeldichter een toepasselijk gedicht voor.

Lees meer
Geplaatst op: 24 januari 2017

Heipalen slaan voor het Van Eesteren Paviljoen

Op een mistige winterdag zijn op dinsdag 24 januari 2017 de heipalen voor het nieuwe Van Eesteren Paviljoen de grond in geheid. Letterlijk een mijlpaal in de bouw van dit nieuwe gebouw voor het Van Eesterenmuseum. Op vrijdag 27 januari om 16.00 uur vindt aansluitend de officiële start van de bouw van het paviljoen plaats.

Lees meer
Geplaatst op: 20 januari 2017

Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas

Het Van Eesterenmuseum breidt uit. Van Slotermeer naar Nieuw-West. Het Van Eesteren bouwt een paviljoen aan de Sloterplas. Een toekomstig onderdak op een zichtbare plek is een logisch gevolg van de verbreding van de focus: van buitenmuseum in Slotermeer naar een paviljoen aan de Sloterplas.

Lees meer
Geplaatst op: 2 januari 2017

Vier mee! – Start bouw Van Eesteren Paviljoen

Het fundament voor het Van Eesteren Paviljoen is bijna gelegd. Het Van Eesterenmuseum wil dit bijzondere moment niet onopgemerkt voorbij laten gaan en nodigt iedereen uit om de start van de bouw op vrijdag 27 januari 2017, 16.00 uur, feestelijk mee te vieren.

Lees meer
van Eesteren Museum