Geplaatst op: 22 juni 2017

Over de toekomst van de Tuinstad

Tot en met zondag 16 juli 2017 is in Gebouw De Bazel de tentoonstelling ‘Een Betere Stad’ te zien. Buurtbewoners, tuinstad-gidsen, tuinstad-bestuurders en de hoofdrol-spelers van de introductiefilm komen zaterdag 8 juli samen voor een exclusieve rondleiding en een open gesprek over de vooruitzichten en vernieuwing van de huidige tuinstad.

Lees meer
Geplaatst op: 17 juni 2017

Wandelexcursie Op Pad in de Tuinstad: Noord

Tussen Slotermeerlaan en Hoogoorddreef: in Amsterdam-Noord is het gedaan met de laagbouw uit de jaren vijftig en wordt de hoogbouw definitief de standaard. Met gids Kees Knobbe zien we rond het Buikslotermeerplein de oude idealen langzaam uit beeld verdwijnen, en de tuinstad van de toekomst onafwendbaar opdoemen.

Lees meer
Geplaatst op: 14 juni 2017

Bustocht: Een eeuw Volkshuisvesting

Museum Het Schip organiseert samen met andere partners van 13 tot 23 juni, voor het eerst, het internationale ‘Social Housing Festvial’. Onderdeel van het programma is deze bustocht langs de geschiedenis van de Nederlandse Volkshuisvesting. Tijdens de busexcursie wordt een bezoek gebracht aan de museumwoning van het Van Eesterenmuseum.

Lees meer
Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.
Geplaatst op: 4 juni 2017

Nieuwe vrijwilligers gezocht

In verband met de verhuizing naar de nieuwe locatie in het Van Eesteren Paviljoen aan de noordoever van de Sloterplas en uitbreiding van de activiteiten zijn wij op zoek naar vrijwilligers die bij ons actief willen zijn bij de diverse activiteiten binnen het Museum. Dus: heb je belangstelling, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Lees meer
Geplaatst op: 13 mei 2017

Van Eesteren Paviljoen begint vorm te krijgen

Op vrijdag 12 mei 2017 waren de medewerkers van het Van Eesterenmuseum uitgenodigd om binnen kijken in het Paviljoen. Een ieder kon een goede indruk krijgen van de ruimtelijke werking van het gebouw, wat geheel past in het idee ‘licht, lucht en ruimte’. Het interieur wordt nu verder afgewerkt. Hieraan wordt nog verder gewerkt tot in de zomer.

Lees meer
Geplaatst op: 2 mei 2017

Op pad in de Tuinstad

Het Van Eesteren Museum breidt zijn buurtwandelingen uit met acht nieuwe excursies door de tuinsteden van het Algemeen Uitbreidingsplan. Op 6 mei start de eerste nieuwe wandeling van zo’n anderhalf uur door Tuinstad Overtoomse Veld. Op 7 mei volgt de tweede wandeling in de reeks. Dan gaat ‘Op pad in de Tuinstad’ door Slotervaart.

Lees meer
Geplaatst op: 30 april 2017

Randprogramma bij ‘Een Betere Stad’

Tijdens de tentoonstelling ‘Een Betere Stad’ in gebouw De Bazel zorgt het Van Eesterenmuseum voor het uitgebreide randprogramma. Bekijk dit voorjaar het resultaat van het AUP in het echt te voet, per fiets, per boot of bus.

Lees meer
Geplaatst op: 29 april 2017

Doe mee, steun het Van Eesteren Paviljoen

Tot en met 13 juni 2017: Crowdfund Van Eesteren Paviljoen. Draag het paviljoen, het Van Eesteren Museum, de Sloterplas, de Westelijke Tuinsteden of je eigen buurt een warm hart toe! We hebben leuke beloningen voor je in petto zoals je eigen stoel als stamgast, een speciaal T-shirt en exclusieve rondleidingen.

Lees meer
Geplaatst op: 29 april 2017

Rondleiding Aireywoningen Slotermeer

Op zaterdag 3 juni geeft Ron Baltussen een rondleiding door de Aireywoningen aan de Burgemeester De Vlugtlaan, die momenteel door zijn bureau Hooyschuur worden gerenoveerd. Een unieke kans op een inkijk in dit wederopbouwproject.

Lees meer
Geplaatst op: 28 april 2017

Wandelexcursie Op Pad in de Tuinstad: Slotervaart

De Tuinstad Slotervaart is mooi gelegen langs het Sloterpark aan de zuidoostkant van de Sloterplas. Met gids Cor Boots doorkruisen we op zaterdag 3 juni 2017 de tussen 1955 en 1960 gebouwde wijk die wordt doorkruist door twee hoofdstraten, de Johan Huizingalaan en de Cornelis Lelylaan.

Lees meer
Geplaatst op: 26 april 2017

Noordoever Sloterplas beschermd stadsgezicht

De Gemeente Amsterdam wil de Noordoever van de Sloterplas aanwijzen als beschermd stadsgezicht. De aanwijzing van een gebied tot een beschermd gezicht is een erkenning van uitzonderlijke cultuurhistorische en stedenbouwkundige waarden.

Lees meer
Geplaatst op: 23 april 2017

Nieuwe wandelingen door Tuinstad Osdorp

Voor ‘Een Betere Stad’ gaat het Van Eesteren Museum op pad in de tuinstad. Zaterdag 27 mei staat Tuinstad Osdorp op het programma. Gids Isabel van Lent leidt je door Osdorp-Oost met zijn garage Notweg, de flats van Van Gool en de skyline aan de oever van de Sloterplas. Het Osdorpplein met de lammetjes vormt het hart van Osdorp.

Lees meer
van Eesteren Museum