Amsterdamse Coalitieakkoord gepresenteerd in het Van Eesteren Paviljoen

Een nieuwe lente en een nieuw geluid
Donderdag 24 mei presenteerden de coalitiepartijen van het nieuwe stadsbestuur van Amsterdam het coalitieakkoord in het Van Eesteren Paviljoen. Met in het akkoord veel ambities en aandacht voor sociaal, groen en het buitengebied was het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas bij uitstek de juiste plek en locatie voor deze belangrijke presentatie.

Formateur Maarten van Poelgeest sprak in zijn inleiding over hoe het paviljoen aan de Sloterplas de ambities van deze coalitie prachtig symboliseert en refereerde aan het gedachtegoed van Van Eesteren. Daarna gaf hij het woord aan de lijsttrekkers Rutger Groot Wassink (GroenLinks), Marjolein Moorman (PvdA), Laurens Ivens (SP) en Reinier van Dantzig (D66). Aanwezig waren ook de voorgedragen wethouders, stadsdeelbestuurders, raadsleden en diverse media.

Het Van Eesteren Museum is trots en vereerd gastvrouw/gastheer te hebben mogen zijn voor deze belangrijke presentatie. De bewuste keuze van het nieuwe stadsbestuur voor het Van Eesteren Paviljoen bevestigt de waarde en de rol van het museum op deze centrale plek in Nieuw-West. Wij wensen de coalitie veel succes en zien alle coalitieleden en bestuurders graag een keer terug in ons museum en paviljoen voor iedereen.

AT5 zond de presentatie van het coalitieakkoord live uit. Meer informatie over de presentatie en over het akkoord vindt u op de website van AT5 en op de website van de Volkskrant.

Presentatie Coalitie-akkoord