Atlas Westelijke Tuinsteden 2.0

Van Eesterengesprek #41

In 2008 verscheen de Atlas Westelijke Tuinsteden Amsterdam van Ivan Nio, Arnold Reijndorp en Wouter Veldhuis. Het thema van de Atlas was de geplande en de geleefde Westelijke Tuinsteden. Aan de hand van uitgebreide observaties, interviews met bewoners en ruimtelijke analyses werden de ruimtelijke praktijken van bewoners in kaart gebracht. Dat leverde meer complexe en gelaagde beelden van de Westelijke Tuinsteden op dan de indrukken van bezoekers die er meestal maar af en toe komen en van professionals die een wijk vooral kennen uit statistieken of via hun eigen projecten. De Atlas bood zicht op de leefwerelden van verschillende groepen bewoners en op de eigen stedelijkheid van Nieuw-West.

Op initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en met medewerking van het stadsdeel Nieuw-West werken de auteurs momenteel aan een tweede editie van de Atlas. Hoe staan de Westelijke Tuinsteden er zeven jaar later voor? Wat zijn de resultaten van diverse vernieuwingsoperaties in relatie tot de sociaal-culturele en economische dynamiek en de cultuurhistorie? Wat voor een stad is Nieuw-West eigenlijk geworden?

De lezing wordt gegeven door Ivan Nio, sociaal-geograaf en bestuurslid van het Van Eesteren Museum. Na afloop geeft Elise Bos Eyssen, adviseur economie voor stadsdeel Nieuw-West, als co-referaat een inhoudelijke reactie op de lezing.

Datum: woensdag 25 maart
Tijd: 20.00-21.30 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Locatie: Burgemeester de Vlugtlaan 125; Amsterdam-Slotermeer
Kosten: € 5,00

Koop tickets

Atlas Westelijke Tuinsteden Amsterdam. De geplande en de geleefde stad. Auteurs: Ivn Nio, Arnold Reijndorp en Wouter Veldhuis. Trancity / EFL Stichting; 2008.

Presentatie Coalitie-akkoord Winnaar Yücel