Bordewijk Genootschap op bezoek in Van Eesteren Paviljoen

Op zondag 7 oktober wordt brug nummer 616 in Slotermeer herdoopt tot de Ferdinand Bordewijkburg, als eerbetoon aan de auteur. Ter gelegenheid van de onthulling vindt die dag de jaardag van het Bordewijk Genootschap plaats in het Van Eesteren Paviljoen.

Tijdens deze jaardag wordt in een aantal lezingen stilgestaan bij het werk van Bordewijk en zijn relatie tot architectuur en de stad Amsterdam. Ze worden gegeven door Elly Kamp, Ina Schermer en Aafke Romeijn en zijn gratis bij te wonen voor onze bezoekers.

Het programma begint om 13.30 en duurt tot 16.45. Het Van Eesteren Paviljoen is gewoon geopend die dag.

13.30-13.45 Bordewijk en Amsterdam (Elly Kamp)

13.45-14.15 Virtuele literaire stadswandeling door het Amsterdam van Bordewijk (Ina Schermer)

16.00-16.45 Muziek en voordracht (Aafke Romeijn)

Presentatie Coalitie-akkoord